Τζέσι Μπάκλεϊ και Ριζ Άχμεντ θα πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»!

Η επιτυχημένη διεθνής πορεία του Χρήστου Νίκου συνεχίζεται μετά τα «Μήλα», με νέα ταινία, εξαιρετικούς πρωταγωνιστές και την σφραγίδα της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή.

Από τον Πάνο Γκένα
Τζέσι Μπάκλεϊ και Ριζ Άχμεντ θα πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»!

Δύο χρόνια μετά τα πολυβραβευμένα «Μήλα», που έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2020 τραβώντας την προσοχή της Κέιτ Μπλάνσετ, Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, μία νέα είδηση για τον ταλαντούχο, Έλληνα σκηνοθέτη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline το επόμενο βήμα του Νίκου θα είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του «Fingernails» με πρωταγωνιστές την υποψήφια για Όσκαρ, Τζέσι Μπάκλεϊ («Η Χαμένη Κόρη»), και τον βραβευμένο με Όσκαρ, Ριζ Άχμεντ (για το μικρού μήκους «The Long Goodbye»). Να θυμίσουμε πως αρχικά είχε ακουστεί το όνομα της Κάρεϊ Μάλιγκαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τις επόμενες μέρες η FilmNation, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και διανομής στην Αμερική, θα φέρει το πρότζεκτ στο μάρκετ των Καννών. Το «Fingernails» θα έχει την υψηλή εποπτεία της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή και συγκεκριμένα της εταιρείας της Dirty Films με συνεργάτες του Κόκο Φραντσίνι και Άντριου Άπτον, επισφραγίζοντας την δημιουργική σύμπραξη που είχαν με τον Νίκου και στα «Μήλα».

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στέινερ, γνωστού από το πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου, και τον συνεργάτη του στα «Μήλα», Σταύρο Ράπτη. Βασικός χαρακτήρας θα είναι η Άννα (Μπάκλεϊ), μία γυναίκα που νιώθει ότι η μακροχρόνια σχέση της βαλτώνει και αναζητά λύση σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που υπολογίζει το ποσοστό «ρομαντικής» αγάπης στα ζευγάρια. Εκεί θα γνωρίσει τον Τρέβορ (Άχμεντ), έναν μυστηριώδη, αφοσιωμένο εκπαιδευτή.

«Το "Fingernails" εξερευνά την σύγχρονη εμπειρία των σχέσεων και του ρομαντισμού, που αν και φαινομενικά είναι πιο προσιτός από ποτέ, παραμένει αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος» είχε σχολιάσει ο Νίκου. Σε κοινή τους δήλωση, οι Μπλάνσετ, Άπτον, Φραντσίνι της Dirty Films, δήλωσαν πως: «Το μοναδικό και εκπληκτικό ταλέντο των Τζέσι και Ριζ θα αποτυπώσουν τέλεια το παράξενο χιούμορ, την καρδιά και το πάθος που βρίσκονται στον πυρήνα του "Fingernails". Είμαστε ενθουσιασμένοι και τους καλωσορίζουμε μαζί με την υπέροχη ομάδα της FilmNation για να ζωντανέψουν το περίπλοκο όραμα του Χρήστου Νίκου».

Υπέροχα νέα!

Διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία του Χρήστου Νίκου «Μήλα» εδώ.