Τρέιλερ: Το ρομαντικό τεστ του «Fingernails» του Χρήστου Νίκου

Η επιτυχημένη διεθνής πορεία του Χρήστου Νίκου συνεχίζεται μετά τα «Μήλα», με νέα ταινία, εξαιρετικούς πρωταγωνιστές (Τζέσι Μπάκλεϊ, Ριζ Άχμεντ, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ) και την σφραγίδα της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή.

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ: Το ρομαντικό τεστ του «Fingernails» του Χρήστου Νίκου

Τρία χρόνια μετά τα πολυβραβευμένα «Μήλα», που έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2020 τραβώντας την προσοχή της Κέιτ Μπλάνσετ, Προέδρου τότε της Κριτικής Επιτροπής, ο Χρήστος Νίκου επιστρέφει στα μεγάλα κινηματογραφικά Φεστιβάλ, και συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, με τη νέα του ταινία «Fingernails».

Tο νέο βήμα του Νίκου, που αποτελεί και αγγλόφωνο ντεμπούτο του, έχει πρωταγωνιστές την υποψήφια για Όσκαρ Τζέσι Μπάκλεϊ («Η Χαμένη Κόρη»), τον βραβευμένο με Όσκαρ Ριζ Άχμεντ (για το μικρού μήκους «The Long Goodbye») και τον δημοφιλέστατο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ (του τηλεοπτικού «The Bear»). Το «Fingernails» έχει την υψηλή εποπτεία της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή και συγκεκριμένα της εταιρείας της Dirty Films με συνεργάτες του Κόκο Φραντσίνι και Άντριου Άπτον, επισφραγίζοντας την δημιουργική σύμπραξη που είχαν με τον Νίκου και στα «Μήλα».

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στέινερ (γνωστού από το πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου) και τον συνεργάτη του στα «Μήλα», Σταύρο Ράπτη. Βασικός χαρακτήρας είναι η Άννα (Μπάκλεϊ), μία γυναίκα που νιώθει ότι η μακροχρόνια σχέση της βαλτώνει και αναζητά λύση σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που υπολογίζει το ποσοστό «ρομαντικής» αγάπης στα ζευγάρια. Εκεί θα γνωρίσει τον Τρέβορ (Άχμεντ), έναν μυστηριώδη, αφοσιωμένο εκπαιδευτή.

«Το "Fingernails" εξερευνά την σύγχρονη εμπειρία των σχέσεων και του ρομαντισμού, που αν και φαινομενικά είναι πιο προσιτός από ποτέ, παραμένει αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος» είχε σχολιάσει ο Νίκου. Σε πρόσφατή συνέντευξή του στο IndieWire με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας στο Τορόντο, επισήμανε πως «προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που μοιάζει λίγο πιο διαχρονικό [...] όταν η τεχνολογία δεν ήταν τόσο πανταχού παρούσα στη ζωή μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα σχόλιο για το πώς οι άνθρωποι συνδέονται πλέον περισσότερο και βρίσκουν την αγάπη μέσω διαδικτύου, της τεχνολογίας και των εφαρμογών γνωριμιών. Η μοναδική τεχνολογική συσκευή στην ταινία είναι ένα μηχάνημα δοκιμών που μοιάζει με φούρνο μικροκυμάτων, σαν κάτι που πρέπει να μαγειρέψεις για να βρεις την αγάπη».

Το τρέιλερ ξεκινά με τη Τζέσι Μπάκλεϊ να τραγουδά έναν στίχο από το «Only you» τον Yazoo, ένα άσμα το οποίο παρεμβάλλεται κατά διαστήματα σε όλο το τρέιλερ - και ταιριάζει απόλυτα στη θεματική της ταινίας, αν μας ρωτάτε. Η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στις 3 Νοεμβρίου στο AppleTV+.

Δείτο το τρέιλερ στη συνέχεια και διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία του Χρήστου Νίκου «Μήλα» εδώ.