Όταν η Τίλντα Σουίντον συνάντησε την Τζούλιαν Μουρ: Τρέιλερ για το «The Room Next Door» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η ταινία θα έχει την πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό της Βενετίας. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Όταν η Τίλντα Σουίντον συνάντησε την Τζούλιαν Μουρ: Τρέιλερ για το «The Room Next Door» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Μετά από την «προθέρμανση», όπως την αποκαλεί ο ίδιος, των «Ανθρώπινη Φωνή» και «Strange Way of Life», όπου ήθελε λέει να προσαρμοστεί στις ανάγκες διεύθυνσης αγγλόφωνων ηθοποιών, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι έτοιμος για το αγγλόφωνο ντεμπούτο στο μεγάλο μήκος. Και μοιάζει να περιβάλλει με αρκετή εμπιστοσύνη την ταινία του, αφού η πρεμιέρα στη Βενετία και οι οσκαρικές ημερομηνίες εξόδου της ταινίας στις ΗΠΑ (Οκτώβριο/Νοέμβριο από την Sony Pictures Classics) φαίνεται να το αποδεικνύουν.

Ταυτόχρονα, με Τζούλιαν Μουρ και Τίλντα Σουίντον μπροστά, η ταινία θα αναζητήσει και μια θέση στις λαοφιλείς δουλειές του σκηνοθέτη, ο οποίος είναι δύναμη στα ταμεία και δεν το έχουμε συζητήσει επαρκώς. Το «Volver» έκανε κοντά 90 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, το «Όλα Για την Μητέρα μου» κοντά 70, το «Μίλα της» 50, η «Κακή Εκπαίδευση», το «Δέρμα που Κατοικώ» και το «Πόνος και Δόξα» κινήθηκαν στην περιοχή των 40, αυτά είναι σοβαρά νούμερα, ιδίως για εποχές σαν τις δικές μας. Παρά την δυσκολία του θέματος (η «μπεργκμανική» σχέση μάνας-κόρης και μια «άλλη γυναίκα» με ρόλο-κλειδί για τον πόνο και την πίκρα μιας δύσκολης ζωής), ο Αλμοδόβαρ θα επιχειρήσει εδώ να απειλήσει το ρεκόρ του στις ΗΠΑ («Volver», 12 εκατομμύρια).

Η ταινία θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας και θα αποτελέσει centerpiece στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Τα εκτός ΗΠΑ δικαιώματα όρμηξε η Warner και τα πήρε σε κάμποσες περιοχές (εκεί είναι το πολύ χρήμα στον Αλμοδόβαρ), όπως Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και η Λατινική Αμερική.

Ιδού το τρέιλερ και οι δύο πρώτες φωτό, λίαν αλμοδοβαρικές χρωματικά και ήδη αισθανόμαστε σα στο σπίτι μας. Είθε να του έχει βγει, το πέρασμα μη αγγλόφωνων δημιουργών σε αγγλόφωνες (και γενικά σε γλώσσα άλλη από την μητρική τους) δεν έχει υπάρξει πάντοτε αγαστό στα νεότερα χρόνια.

Τρέιλερ «Υ2Κ»: Όταν τα pc θα γύριζαν στο... 190014ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Τιμητική προβολή της θρυλικής «Γκλόρια» με την Τζίνα Ρόουλαντς στην ταράτσα του ΕΜΣΤ