Μετά τον άξιο θρίαμβο της «Fleabag» στα πρόσφατα βραβεία Emmy, τους επαίνους για το «Killing Eve» και το σεναριακό «χτένισμα» του νέου Μποντ («No Time to Die») η πολυάσχολη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, που ετοιμάζεται για νέες τηλεοπτικές περιπέτειες που θα προβληθούν από την πλατφόρμα της Amazon, βρήκε χρόνο για να αποχαιρετήσει το alter-ego που την έκανε διάσημη μέσα από ένα βιβλίο.
Η δημοφιλής Φίμπι, ευγνώμων για το «χάρισμα της οργής» όπως δήλωσε στην παρουσίαση του βιβλίου «Fleabag: The Scriptures» στη Νέα Υόρκη, συγκέντρωσε όλα τα γραπτά της Fleabag, η οποία είχε ξεκινήσει ως μονόπρακτο θεατρικό έργο πριν την τηλεοπτική της διασκευή. «Ήθελα να βλέπω αυτό τον χαρακτήρα. Ήθελα να συμπεριφέρομαι όπως αυτός ο χαρακτήρας. Και μετά ανακάλυψα πως μπορούσα να γράψω αυτόν τον χαρακτήρα», δήλωσε η Γουόλερ-Μπριτζ για τον ρόλο που της χάρισε ένα BAFTA και τρία βραβεία Emmy.
Με εξαιρετική ευγλωττία, σωστό timing κωμικής ατάκας και σπαρακτικής εξομολόγησης, η «Fleabag» δεν εκμεταλλεύτηκε συγκυριακά τα κινήματα γυναικείας ενδυνάμωσης και #MeToo, αλλά τα συμπλήρωσε. Η πρώτη σεζόν άλλωστε κυκλοφόρησε το 2016 (το θεατρικό πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013).
«Αισθάνομαι κάπως καμμένη όταν γράφω κάτι που το αισθάνομαι αληθινό και λίγο επικίνδυνο, και η συγγραφή του θεατρικού ήταν ένα μεγάλο, καθολικό έγκαυμα. Αφετηρία του ήταν μία αίσθηση οργής. Τι θα γινόταν αν έλεγα από σκηνής όσα ξεστομίζω στον φίλο μου; Ή αν εξέφραζα ένα κομμάτι της οργής που ένιωθα, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα; Ο μόνος τρόπος για να περιγράψω τον χαρακτήρα σε κάποιον που με ρωτούσε ήταν: όταν νιώθω εντελώς χάλια και θυμωμένη και στέκομαι οργισμένη στο χείλος του μυαλού μου, κοιτώ κάτω και στον πάτο του χάσματος είναι η Fleabag. Έτσι αποφάσισα να γράψω γι' αυτήν, ώστε να μη γίνω αυτή».
Το βιβλίο «Fleabag: The Scriptures» περιλαμβάνει τα σενάρια των δυο σεζόν της σειράς με σχολιασμό από τη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ και κυκλοφορεί από 12 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία.
Όσο για το αν η Φίμπι ξαναεπισκεφθεί τη Fleabag; «Δεν ξέρω που βρίσκεται τώρα και νομίζω πως είναι το πλέον κατάλληλο πράγμα και για τις δυο μας».