Ο Χιου Γκραντ πίστευε ότι το «4 Γάμοι και μια Κηδεία» είναι σκουπίδι πριν την κυκλοφορία του

Ο Βρετανός ηθοποιός, που δέχεται άδικες επιθέσεις αυτές τις μέρες από δημοσιογράφους που είχαν γελάσει μια φορά και το βρήκαν φριχτό, ήταν πεπεισμένος ότι είχε πρωταγωνιστήσει σε μια μεγαλειώδη αποτυχία πριν την κυκλοφορία της κλασικής (πια) ρομαντικής κομεντί των Μάικ Νιούελ και Ρίτσαρντ Κέρτις.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Χιου Γκραντ πίστευε ότι το «4 Γάμοι και μια Κηδεία» είναι σκουπίδι πριν την κυκλοφορία του

Γράφαμε προχτές για την αυτοβιογραφία του Σαμ Νιλ και για το ευτυχές γεγονός ότι η ασθένεια του είναι σε ύφεση. Ως είθισται, οι αυτοβιογραφίες τροφοδοτούν τις κινηματογραφικές ιστοσελιδες με ειδήσεις – διάολε, έχει τόσους μήνες που κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Μπράιαν Κοξ, κι ακόμα βλέπουμε ειδήσεις δεξιά κι αριστερά ότι ο Μπράιαν Κόξ είπε το τάδε για κάποιον. Όπως γράφει λοιπόν ο Σαμ Νιλ, είχε πάει για δείπνο στο Λονδίνο με τον καλό του φίλο Χιου Γκραντ μετά τα γυρίσματα του «Sirens» και τον ρώτησε τι ακολουθεί κι εκείνος του απάντησε «ένα ελεεινό σκουπίδι που λέγεται 4 Γάμοι και Μια Κηδεία. Πρόκειται για καταστροφή.»

Φυσικά η ταινία κάθε άλλο παρά καταστροφή υπήρξε, έκανε σταρ έναν ηθοποιό που μέχρι τότε κατέγραφε εμφανίσεις σε Άιβορι και Πολάνσκι μεν, αλλά το όνομά του και το πρόσωπό του δεν είχαν εντυπωθεί στη συλλογική σινεφίλ συνείδηση. Ο ίδιος ο Χιου Γκραντ, που τόσα άκουσε αδίκως για τη συνέντευξη του στο Vanity Fair στην τελετή των Όσκαρ – έχουν χάσει το χιούμορ τους κάποια έντυπα εκεί έξω – τοποθετήθηκε επί του θέματος. «Τον λατρεύω τον Σαμ και μου λείπει πολύ και είναι αλήθεια ότι ήμασταν όλοι σίγουροι ότι έχουμε γυρίσει μια κολοσσιαία αποτυχία, μέχρι που το φιλμ έκανε τις πρώτες του δοκιμαστικές προβολές. Ήμουν εντελώς λάθος, η ταινία άλλαξε τη ζωή μου, ήταν, μάλιστα, η αρχή μιας χαρούμενης φιλίας με τον Ρίτσαρντ Κέρτις, ενώ ανέκαθεν έτρεφα μεγάλο σεβασμό για τον Μάικ Νιούελ, καθώς μου δίδαξε πράγματα που παραμένουν ωφέλιμα μέχρι σήμερα.»

Ο Χιου Γκραντ έχει αναφερθεί και παλιότερα σε αυτή την ευχάριστη ανατροπή των χαμηλών προσδοκιών του για την κλασική (πια) ρομαντική κομεντί των Μάικ Νιούελ και Ρίτσαρντ Κέρτις. «Μου έκαναν το χειρότερο κούρεμα που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος για τις ανάγκες της ταινίας, αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ, στο τέλος κατέληξε να γίνει της μόδας», είχε δηλώσει φλεγματικά. Δυστυχώς, αν έκανε την αντίστοιχη δήλωση σήμερα, η είδηση στα μισά έντυπα θα είχε τον τίτλο «ο Χιου Γκραντ προσβάλλει τους κομμωτές της ταινίας 4 Γάμοι και μια Κηδεία».