Ο Τιερί Φρεμό δηλώνει ότι δεν τον απασχολούν οι επικείμενες αποκαλύψεις του γαλλικού #metoo

Καθώς οι φήμες για τυφώνα αποκαλύψεων παρενοχλητικής συμπεριφοράς μέσω των γαλλικών media οργιάζουν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Καννών δηλώνει ότι δεν θα επηρεάσουν τον προγραμματισμό του φεστιβάλ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Τιερί Φρεμό δηλώνει ότι δεν τον απασχολούν οι επικείμενες αποκαλύψεις του γαλλικού #metoo

Εδώ και λίγες εβδομάδες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι τα γαλλικά media θα δημοσιεύσουν ένα κύμα αποκαλύψεων παρενοχλητικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Καννών, με διάφορα ονόματα να κυκλοφορούν ανεπισήμως, τόσα πολλά και τόσο γνωστά που, αν επαληθευτούν, αναρωτιέσαι ποιος θα πρωταγωνιστήσει στις γαλλικές ταινίες που θα γυριστούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό δηλώνει ότι οι αποκαλύψεις δεν τον απασχολούν.

«Προσπαθούμε να μην γινόμαστε προκλητικοί, αλλά η επιλογή μας γίνεται με καλλιτεχνικά κριτήρια, δεν μας απασχολούν οι αποκαλύψεις. Μας νοιάζει αν η ταινία αξίζει να είναι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, με αισθητικούς και δημιουργικούς όρους, δεν υπάρχει καμία ιδεολογική υπόδειξη προς τους προγραμματιστές. Τώρα, αν αυτές οι αποκαλύψεις θα επηρεάσουν τις ταινίες που γίνονται και άρα που επιλέγονται, είναι διαφορετικό ζήτημα και θα το διαπιστώσουμε σε πέντε χρόνια από τώρα, αν και εγώ μπορεί να μην είμαι ακόμα σε αυτή τη θέση. Κάνουμε κάποιες συζητήσεις με αγοραστές και διανομείς και διαπιστώνουμε ότι μπορεί να υπάρξει επίδραση για κάποιο διάστημα, πάρτε ως παράδειγμα ταινίες που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», κατέληξε ο Φρεμό.

Το φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 14 Μαϊου. Το cinemagazine βρρίσκεται ήδη εκεί και υπόσχεται καθημερινές ανταποκρίσεις.