Θα επιστρέψει ο αυθεντικός Γκάνταλφ στο «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»;

Ο Σερ (και μέγας) Ίαν ΜακΚέλεν απάντησε μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη για την πιθανότητα επιστροφής του στο σύμπαν του Τόλκιν και του Τζάκσον στην επικείμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Άντι Σέρκις.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Θα επιστρέψει ο αυθεντικός Γκάνταλφ στο «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»;

Καθώς έχουν όλοι βαλθεί να μας δαιμονίσουν με το ταλάνισμα που επιχειρούν στην κινηματογραφική παρακαταθήκη του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο Ίαν ΜακΚέλεν απάντησε στην ερώτηση ενδεχόμενης επιστροφής του στο κινηματογραφικό σύμπαν, μιας και το Γκόλουμ σκηνοθετεί την καταδίωξή του στο «The Hunt for Gollum», σε μια παραγωγή που αναμένεται το 2026.

Ο ΜακΚέλεν είπε στους Τάιμς του Λονδίνου ότι ακούει «stirrings in Tolkien land» - εμείς αυτομάτως ακούμε το θέμα του Σορ από μέσα μας - προσθέτοντας ότι δεν έχει ξυριστεί εδώ και μήνες λόγω του Player Kings που παίζει στο Λονδίνο υποδυόμενος τον Φάλσταφ. «Αλλά δεν υπάρχει σενάριο, δεν υπάρχει πρόταση, δεν υπάρχει σχέδιο. Αν είμαι ζωντανός.»

Άνθρακες, καθώς φαίνεται. Ένα σχέδιο έτσι κι αλλιώς από φτιαξιάς/φιλοδοξίας υποδεέστερο θα χρειαζόταν μια τόνωση.

Ο χαρακτήρα του Γκόλουμ/Σμίγκολ ασκεί την επιρροή του βέβαια για αυτό το «spinoff», μιας και όπως λέει και ο Τζάκσον συνοψίζει «το χείριστο της ανθρώπινης φύσης», ενώ ως Σμίγκολ «είναι αρκετά συμπαθητικός». Εμάς και ως Σμίγκολ μας τρομάζει, μια φορά. Ως Γκόλουμ έχει την τραγωδία του ο χαρακτήρας, και ως σήμερα, κοντά ένα τέταρτο του αιώνα μετά, παραμένει με άνεση ο πιο περίπλοκος και γοητευτικός CGI χαρακτήρας που έχει κοσμήσει το mainstream πανί. (Μιλώντας πάντα για την πρώτη τριλογία, αυτονόητα).