Είστε έτοιμοι για μια σειρά «Gattaca»;

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός τίτλος της σκεπτόμενης επιστημονικής φαντασίας των '90s πρόκειται να πάρει κι αυτός τον δρόμο της μικρής οθόνης υπό την επίβλεψη των δημιουργών του Homeland.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Είστε έτοιμοι για μια σειρά «Gattaca»;

Με ένα ντεμπούτο σαν το «Gattaca» κάποτε είχαμε μεγάλες προσδοκίες από τον Άντριου Νίκολ. Δυστυχώς, πάψαμε προ πολλού να περιμένουμε, ξόδεψε την καριέρα του σε  αλληγορίες με την λεπτότητα των χαριτωμένων ιπποπόταμων που χορεύουν στην «Φαντασία», σε παραβολές τύπου «φαντάσου ο χρόνος να ήταν όντως χρήμα», που έμεναν απλά στην ιδέα. Το «Gattaca», όμως, παραμένει σημείο αναφοράς της φιλόδοξης, σκεπτόμενης επιστημονικής φαντασίας των ‘90s, με την προειδοποιητική εσχατολογία του για την εκ των πλαγίων «Αρειοποίηση» του Δυτικού Κόσμου, με την έγνοια του για το γονίδιο της ανθρωπιάς, με το noirίζον περίβλημα, με τον Τζουντ Λο να αποδεικνύει γιατί είναι κάποιος που πρέπει να προσέξουμε, με τον Γκορ Βιντάλ σε ρόλο έκπληξη και, βέβαια, με τις χειμαρρώδεις μελωδίες του Μάικλ Νάιμαν, μια συναισθη(μα)τική πανδαισία εγχόρδων και πλήκτρων που δίνει στην εικόνα πολλαπλάσια φόρτιση.

Επειδή το brand name βοηθά να πάρεις το πράσινο φως κι επειδή κανάλια και πλατφόρμες το κυνηγούν, αναζητώντας την επόμενη σειρά-hit και ελπίζοντας ότι η αναγνωρισιμότητα του τίτλου και το ήδη χτισμένο κοινό θα βοηθήσει, το «Gattaca» φαίνεται ότι θα πάρει κι αυτό τη σειρά του για να γίνει…σειρά. Οι δημιουργοί του «Homeland» Χάουαρντ Γκόρντον και Άλεξ Γκάνσα εχουν ξεκινήσει ήδη να επξεργάζονται εδώ και ένα μήνα την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας σε format σειράς για λογαριασμό του Showtime και υπό τις ευλογίες του μεγάλου αφεντικού του καναλιού Κρις ΜακΚάρθι, που φέρεται να είναι μεγάλος φαν της ταινίας. Αναμένουμε, αν και, εδώ που τα λέμε, αμέτρητα είναι τα ανάλογα εγχειρήματα τα τελευταία χρόνια και, πλην μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού εξαιρέσεων, στο τέλος ξεχνάμε ακόμα και την ύπαρξη της σειράς και καταφεύγουμε και πάλι στην ταινία.