Μετά τους Μέριλιν Μονρόε, Μάρλον Μπράντο και Όντρεϊ Χέμπορν ακόμα μια μυθική φιγούρα του σινεμά πρόκειται να ενσαρκωθεί από άλλον ηθοποιό μέσα στο προσεχές διάστημα. Το όνομα του Γκράουτσο Μαρξ ενδεχομένως να μην λέει πολλά στις νεότερες γενιές, κάποιοι μπορεί και να τον συγχέουν με τον άλλο Μαρξ, εκείνον του οικονομικού ντετερμινισμού και της υπεραξίας – μια κωμική παρεξήγηση που σίγουρα θα ενέκρινε και ο Γκράουτσο. Η μορφή του, όμως, ίσως να είναι ακόμα πιο αναγνωρίσιμη κι από εκείνη των προαναφερθέντων κι αυτό χάρη στις διαχρονικές, δημοφιλέστατες αποκριάτικες μάσκες με τα γυαλιά, τη μύτη και το χαρακτηριστικό μουστάκι.
Ένα νέο βιογραφικό φιλμ έρχεται για να συστήσει τον επιφανέστερο των αδερφών Μαρξ στη νεότερη γενιά σινεφίλ. Τα ασταμάτητα ευφυολογήματα του Γκράουτσο αναμένεται να εκτοξεύσει προς πάσα κατεύθυνση ο Τζέφρι Ρας, ο οποίος μετά την επιτυχημένη θητεία του ως Πίτερ Σέλερς στο «The Life and Death of Peter Sellers», καλείται να μπει στα παπούτσια ενός ακόμα μεγάλου κωμικού. Η ταινία θα βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Raised Eyebrows:My Years Inside Groucho’s House» που αφηγείται την περίοδο που ο συγγραφέας Στιβ Στόλιαρ εργαζόταν ως προσωπικός γραμματέας και αρχειοθέτης του σταρ, η οποία συμπίπτει με τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του.
Το βιβλίο περιλαμβάνει και ανέκδοτες ιστορίες του Γκράουτσο με τους υπόλοιπους αδερφούς Μαρξ, καθώς και με διάσημους σταρ της εποχής της μεγάλης δόξας της κωμικής ομάδας και προσφέρεται για λαχταριστά «ζωντανά» trivia, που πάντα εκτιμώνται από τους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο ίδιος ο Στόιλαρ, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Όρεν Μόβερμαν, υπεύθυνος για το τελετουργικών ρυθμών δράμα «The Messenger», αλλά και για την ενοχλητική – με την κακή έννοια, όχι με εκείνη που ήθελε- παρλάτα του «The Dinner».