Ρέντγκρεϊβ, Μπένινγκ και ύποπτος για φόνο Κρίστοφ Βαλτζ στο τρέιλερ του «Georgetown»

Μια απίθανη, διασκεδαστικότατη (αν δεν ήταν σχεδόν αληθινή) ιστορία, είναι το θέμα της πρώτης σκηνοθεσίας του δις οσκαρούχου Βιεννέζου ηθοποιού. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ρέντγκρεϊβ, Μπένινγκ και ύποπτος για φόνο Κρίστοφ Βαλτζ στο τρέιλερ του «Georgetown»

Πριν απ' όλα, και χωρίς να ξέρουμε βέβαια αν το έργο που βγαίνει στα μέσα Μαΐου θα είναι όσο συμπαθές προδιαθέτει, άξιζε ένας καλύτερος τίτλος. Να ας πούμε το «Γύρισμα της Τύχης» (1990), που έχει ένα πολύ κοντινό θέμα, σε προδιέθετε από τίτλο.

Το «Georgetown» λοιπόν αφηγείται την ιστορία ενός κοινωνικού αναρριχητή, που νυμφεύεται μια πλούσια υπερήλικη, η οποία αργότερα βρίσκεται νεκρή και οι υποψίες πέφτουν βαριές πάνω του. Υπερήλικη η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, καχύποπτη κόρη της η Ανέτ Μπένινγκ και αναρριχητής ο yours truly γλοιώδης της βιομηχανίας Κρίστοφ Βάλτζ, που διαλέγει την ιστορία αυτή για να ντεμπουτάρει στα 65 του και στην σκηνοθεσία.

Τα ενόχως απολαυστικά ξεκινούν από το ότι η ιστορία θυμίζει επικίνδυνα την πραγματική ιστορία του Άλμπρεχτ Μουτ, ενός μυστηριώδους Γερμανού, που κάποτε πόζαρε και ως Ιρακινός στρατηγός (!), που είχε απασχολήσει τα Μέσα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ο Μουτ είχε νυμφευθεί μια ζάμπλουτη 91χρονη, την οποία και, κατά την απόφαση του δικαστηρίου μετέπειτα, καθάρισε για να κληρονομήσει. Εκτίει ποινή 50 ετών σε σωφρονιστικό ίδρυμα για να ξανασκεφτεί τις πράξεις του. Κι όλα αυτά συνέβησαν στο Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον, οπότε ιδού και ο ανέμπνευστος τίτλος.

Το περιμένουμε με ευχαρίστηση, το τρέιλερ έχει την χάρη του, στην παραγωγή είναι και ο Μπρετ Ράτνερ (ουπς), η διανομή του κάνει θαύματα στη διάθεση και η έξοδός του προγραμματίζεται για τις 14 του ερχόμενου μήνα, με ακόλουθη έξοδο στο video on demand τέσσερεις ημέρες αργότερα.