Spoilers στην αρένα! Το νέο τρέιλερ του «Μονομάχου ΙΙ» επιστρέφει τον χαρακτήρα του Ράσελ Κρόου

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει επικά για το δεύτερο μέρος του οσκαρικού «Gladiator» και προσφέρει στους Πολ Μέσκαλ, Πέντρο Πασκάλ οσκαρικό άρτο και μπλοκμπάστερ θεάματα.

Από τον Πάνο Γκένα
Spoilers στην αρένα! Το νέο τρέιλερ του «Μονομάχου ΙΙ» επιστρέφει τον χαρακτήρα του Ράσελ Κρόου

Ο ακαταπόνητος Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζεται για μία ακόμη (τελευταία;) μονομαχία (pun intended) και γυρίζει τον χρόνο πίσω στην ταινία που θριάμβευσε στα Όσκαρ του 2001. Ο λόγος για τον «Μονομάχο», που πριν από 24 χρόνια ανέστησε με εμπορική δόξα τα κινηματογραφικά σανδαλέπη του Χόλιγουντ κι έκανε σταρ πρώτου μεγέθους τον Ράσελ Κρόου.

Ο νέος «Μονομάχος» έχει ως «άρτο» τα δημοφιλή, γοητευτικά πρόσωπα των Πολ Μέσκαλ, Πέντρο Πασκάλ έτοιμα για την αρένα των αιθουσών και έναν σκηνοθέτη που γνωρίζει καλά τη σημασία της κατασκευής ενός «θεάματος». Στο σίκουελ ο Μέσκαλ υποδύεται τον Λούσιο, γιο της Λουσίλα (η Κόνι Νίλσεν ξανά στον ρόλο), που έχει μεγαλώσει μακριά απ' αυτήν, αποξενωμένος, σε αποικίες έξω από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ο Πασκάλ είναι ο Ακάκιους, ένας στρατηγός που μεγάλωσε υπό τον Μάξιμο του Κρόου, και σε αντίθεση με το όνομά του είναι βίαιος κι ανεξέλεγκτος.

Στο νέο τρέιλερ της ταινίας [spoiler alert] η παραγωγή αποφάσισε να γνωστοποιήσει πως ο Λούσιους (Μέσκαλ) είναι γιος του Μάξιμου, κάτι που ενδεχομένως(;) να είχατε υποπτευθεί. Η ανατροπή αυτή συνδέει τον Ράσελ Κρόου με το σίκουελ, δεν παύει όμως να αδυνατίζει δραματουργικά την πορεία εκδίκησης του Μάξιμου που είχε αφετηρία την αγάπη για την οικογένειά του.

Όσοι είδαν το πρώτο cut της ταινίας (διάρκειας 160 λεπτών) σε test screening παραμιλούν με τη φιλόδοξη εικονογραφία και την βία των σκηνών μονομαχίας. Εμείς κρατάμε ως εχέγγυο το κύρος του Σκοτ, το πρωταγωνιστικό δίδυμο, το «αυτοκρατορικό» εκτόπισμα των Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ντέρεκ Τζάκομπι και ανυπομονούμε για τις εκπλήξεις στο καλλιτεχνικό κομμάτι (η βραβευμένη με Όσκαρ Τζάντι Γέιτς για τα ευφάνταστα κοστούμια του πρώτου μέρους υπογράφει και το σίκουελ). Δυστυχώς, αν περιμένατε μία νέα σύμπραξη των Χανς Ζίμερ - Λίζα Γκέραρντ ακούστε το score του 2000.

Πατήστε play στο πληθωρικό, νέο τρέιλερ και... are you not entertained?

Ό «Μονομάχος ΙΙ» θα κυκλοφορήσει 14 Νοεμβρίου στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Μάργκο Ρόμπι και Τζέικομπ Ελόρντι στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμεραλντ Φενέλ«Καμία άλλη Γη»: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας