Οι Χρυσές Σφαίρες προσθέτουν κατηγορίες Καλύτερου Blockbuster και Καλύτερου stand up Κωμικού

Η απελπισία δεν είναι ποτέ ο καλύτερος σύμβουλος και οι «ανανεωμένες» Χρυσές Σφαίρες κάνουν μια προσπάθεια να ξαναβρούν το λούστρο τους αποφασίζοντας αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ανάλογοι (και σοβαρότεροι) θεσμοί αρνούνται να κάνουν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Οι Χρυσές Σφαίρες προσθέτουν κατηγορίες Καλύτερου Blockbuster και Καλύτερου stand up Κωμικού

Βέβαια δεν είναι ότι έχει κανείς όρεξη να θάβει τις Σφαίρες - δηλαδή μερικοί την έχουν την όρεξη αλλά. Ενοχλεί πάγια που πάνε να περάσουν τις νέες αποφάσεις τους, ειδικά αυτήν περί blockbuster, ως σινεφιλικές ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από ελαφρώς γλοιώδες cashout της εποχής της Barbie και του Oppenheimer

Εν πάση περιπτώσει οι επόμενες Χρυσές Σφαίρες (7 Ιανουαρίου η απονομή) θα βραβεύσουν τον Oppenheimer ως Καλύτερη Ταινία (Δράμα, εντάξει) και την Barbie ως Καλύτερη Κωμωδία/Μιούζικαλ και θα δώσουν και στην δεύτερη το βραβείο Καλύτερου Blockbuster, θα πάρουν και οι πρωταγωνιστές από ένα βραβείο και θα πάνε όλοι σπίτια τους χαρούμενοι περιμένοντας τα Όσκαρ - όπου δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα και για τους δύο. Τόσο αναπάντεχα θα εξελιχθούν όλα και θα είναι πράγματι αναπάντεχο αν κάτι δεν πάει όπως παραπάνω. Υποψήφια πάντως δεν θα είναι μόνο έργα της αίθουσας (με ελάχιστο τα 100 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και τα 150 γενικώς για να νομιμοποιούνται), αλλά και streaming παραγωγές, με την τηλεθέασή τους μετρημένη από πηγές της βιομηχανίας. Είπαν οι μετρ της αμεροληψίας εκεί στις Σφαίρες - που από χρηματισμό (και ουχί έρωτα) εξέπεσαν προσφάτως.

Σα να μην έφτανε όμως το κόλπο grosso με τα blockbuster, που επισήμως διαχωρίζονται ως ταινίες της Γ' κατανομής που ποτέ δεν θα έπαιρναν βραβείο (μα δεν χρειάζεται να παίρνουν όλοι βραβεία), οι Σφαίρες αποφάσισαν να βγουν στη γύρα γλωττισμού των streamers αλλά και των κωμικών, μπας και βρουν και επόμενο παρουσιαστή να μη λέει αστεία. Θα βραβεύουν λοιπόν τον καλύτερο stand up κωμικό σε τηλεοπτική εκπομπή και comedy specials, αρκεί να υπάρχει διανομή του σόου - μην είναι δηλαδή ένας μάγκας σε Insta/yt /TikTokπου κάνει εκπομπή απ' το σπίτι του.

Αυτά, και εις ανώτερα, μάλλον πολλα είπαμε.