Συγχωροχάρτι ή αναβολή τιμωρίας; Οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν στο NBC

Μετά από έναν χρόνο μακριά από τις κάμερες, ο μωλωπισμένου προφίλ θεσμός, με τις μέχρι σήμερα υψηλές όμως θεαματικότητες, επιστρέφει στο τηλεοπτικό σπίτι του. Για πόσο; 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Συγχωροχάρτι ή αναβολή τιμωρίας; Οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν στο NBC

Τα 80ά τους γενέθλια δεν θα είναι μοναχικά, τελικά.

Οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν επισήμως στο τηλεοπτικό τους σπίτι εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, παρότι έμειναν άστεγες στην φετινή του έκδοση, ως αποτέλεσμα της σειράς σκανδάλων που ξέσπασαν περί του τρόπου λειτουργίας τους.

Για να αναζωογονήσουμε την μνήμη να πούμε ότι οι Σφαίρες στη νέα εποχή βρέθηκαν ελλειμματικές όχι μόνο στο σκέλος της ανιπροσώπευσης των μελών τους (δίχως ούτε έναν μαύρο ας πούμε στα μέλη τους), αλλά επιβαρύνθηκαν και από κατηγορίες δωροδοκιών των μελών από παραγωγές που ήθελαν μια καλύτερη τύχη στα βραβεία της Χολιγουντιανής Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Το ότι κοτζάμ Τομ Κρουζ, εντυπωσιακά, επέστρεψε τα τρία βραβεία του δεν βοήθησε και πολύ την κατάσταση.

Τώρα ωστόσο αναγνωρίζεται ότι έχουν γίνει βήματα προς την κατάλληλη κατεύθυνση. αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία με το NBC είναι μονοετής, πράγμα που σημαίνει και ότι υπάρχει εμπορική επιφύλαξη, αν η θεαματικότητα θα είναι ανάλογη του παρελθόντος ας πούμε, και γενική επιφύλαξη για το κατά πόσον οι πρακτικές και καταστατικές αλλαγές θα εξακολουθήσουν να εξυγιαίνουν τον χτυπημένο θεσμό.  

Οι ημερομηνίες υποβολής είναι η 7η Νοεμβρίου για κινηματογράφο και τηλεόραση, ενώ οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 12 Δεκεμβρίου. Στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η 80ή τελετή και μένει να αποδειχθεί έως τότε εάν η προσέλευση θα είναι η δέουσα ή το συγχωροχάρτι της βιομηχανίας αργεί. Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν να λάβουν υπ' όψιν τους την γενική κατακρήμνιση στην λαϊκή συνείδηση τέτοιου τύπου εορτασμών και να μην περιμένουν τα νούμερα (πολύ) περασμένων ετών.

Εδώ, το λεπτομερές άρθρο του Hollywood Reporter.