Η «περήφανη» Ρώμη τιμά τον Πάολο Σορεντίνο

Ο Ιταλός σκηνοθέτης είναι πλέον επίτιμος πολίτης της ιταλικής πρωτεύουσας, μετά την νίκη του στα Όσκαρ με την «Τέλεια Ομορφιά» του.

Η «περήφανη» Ρώμη τιμά τον Πάολο Σορεντίνο

Η Ρώμη είναι εξάλλου η μεγάλη πρωταγωνίστριά του στην ταινία, που περιπλανιέται στην ξέφρενη, νυχτερινή πόλη παρέα με τον συγγραφέα του Τόνι Σερβίλο, και ο δήμαρχος τη, Ιγκνάσιο Μαρίνο είπε ότι ο Σορεντίνο αξίζει την τιμή καθώς έκανε «τη Ρώμη και όλη τη χώρα περήφανες. Ο Σορεντίνο δεν γεννήθηκε στη Ρώμη αλλά μίλησε για αυτήν με την αγάπη κάποιου που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ, και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες.»

Η νίκη της «Τέλειας Ομορφιάς» στην πρόσφατη απονομή Όσκαρ ήταν η πρώτη ιταλική νίκη από το 1999 και το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, και το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης δεν θα αφήσει την προβολή αυτή ανεκμετάλλευτη: έχουν ήδη αποκαλύψει μία σειρά τουριστικών διαδρομών, παρόμοιων με εκείνες του πρωταγωνιστή της ταινίας.

Loading the player ...

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ