Η Τζούλια Ρόμπερτς ξανασυνεργάζεται με τον Ράιαν Μέρφι και αυτήν τη φορά δε θα κάνει το γύρο του κόσμου, όπως στην προηγούμενη συνάντησή τους (Eat, Pray, Love), αλλά θα καθίσει στην αναπηρική καρέκλα. Αυτά θα συμβούν για την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού “The Normal Heart”, μιας ιστορίας με αυτοβιογραφικά στοιχεία που έκανε πάταγο σε off Broadway σκηνές τη δεκαετία του ’80 με την υπογραφή του Λάρι Κράμερ.
Το έργο προκάλεσε αίσθηση, περιγράφοντας την εξάπλωση της επιδημίας του AIDS στη νεοϋορκέζικη ομοφυλοφιλική κοινότητα της εποχής, αλλά και την έκρηξη ρατσισμού κατά των γκέι, που εκδηλώθηκε μετά την αναγνώριση της «νέας απειλής κατά της δημόσιας υγείας». Στο σανίδι η ιστορία μεταφέρθηκε πολλές φορές, με πιο πρόσφατη επιτυχία την περσινή παραγωγή στο Golden Theatre του Broadway, όπου η βραβευμένη με Tony για την ερμηνεία της Έλεν Μπάρκιν αποθεώθηκε στο ρόλο μιας γιατρού με αναπηρία που τολμά να μιλήσει χωρίς ταμπού για τη νόσο.
Αυτόν το χαρακτήρα θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει η Τζούλια Ρόμπερτς, επιστρέφοντας σε ένα δυνατό δραματικό ρόλο, κάτι που δεν έχει επιχειρήσει μετά την οσκαρική της ερμηνεία ως Έριν Μπρόκοβιτς. Στο πλευρό της θα εμφανίζεται ο Μαρκ Ράφαλο ως ακτιβιστής που προσπαθεί να συγκρατήσει την ομοφοβική υστερία του κόσμου, ενώ στον αντίποδα, ο Άλεκ Μπάλντουϊν θα ερμηνεύει τον αδελφό του, ένα δικηγόρο που καταφέρεται ανοιχτά κατά των γκέι. Πάντως το σενάριο θα διασκευαστεί για την οθόνη από τον ίδιο το συγγραφέα του θεατρικού, γιατί καλό το "Glee" και το "Nip /Tuck", Ράιαν, αλλά το «Eat, Pray Love», παρά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του έμπαζε από παντού.
Α.Ν