Τρέιλερ «Harvest»: Η Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη επιστρέφει

9 ολόκληρα χρόνια μας χωρίζουν πλέον από το «Chevalier» της σκηνοθέτιδας και το φεστιβάλ της Βενετίας φιλοξενεί την πρεμιέρα της ταινίας, με τον Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς μπροστάρη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Harvest»: Η Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη επιστρέφει

Ένας ωραίος θόρυβος περιβάλλει την επιστροφή της Τσαγγάρη, αλήθεια είναι κάμποσα χρόνια μετά το «Chevalier». Εκτός από την Βενετία θα την φιλοξενήσουν και το φεστιβάλ του Τορόντο, αλλά και της Νέας Υόρκης, για μια διαδρομή που αρχικά θα γεννήσει ένα φεστιβαλικό hype και εν συνεχεία θα δυναμώσει την αιθουσιακή πορεία. Ηγούμενος του καστ ο Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, μια σαφώς ιδιαίτερη επιλογή ηθοποιού, ένα ερμηνευτικό αγρίμι (ακόμα τουλάχιστον), μακριά από τον εκπολιτισμό συναδέλφων του που βρίσκοντας χολιγουντιανές άκρες βαθμιαία (άλλοτε και απότομα) δεν τους αναγνωρίζεις. 

Η ταινία στήνει την ιστορία της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην μεσαιωνική Αγγλία. Βασίζεται στην διακεκριμένη νουβέλα του Τζιμ Γκρέις και πραγματεύεται την ιστορία του Γουόλτερ, άλλοτε παιδικού φίλου και υπηρέτη του γαιοκτήμονα της περιοχής, Άρχοντα Κεντ. Όμως ο σαθρός τελευταίος έχει έναν σκληρό εξάδελφο που παίρνει την περιουσία, σχεδιάζει νέο τρόπο εκμετάλλευσής της και επιδρά βαθιά στην ψυχή των κατοίκων του χωριού.

Η ταινία είναι γυρισμένη στην Σκωτία - Σον Πράις Γουίλιαμς οπερατέρ, με μπόλικο φυσικό φως διαβάζουμε - και στο Film Stage από όπου αντλούμε την είδηση αναφέρεται ως «η πιο φιλόδοξη ταινία της καλλιτέχνιδας, σωματική και εγκεφαλική συνάμα, μια πολυδιάστατη αντανάκλαση της σχέσης του ανθρώπου με την γη, γεμάτη ατμοσφαιρικότητα και θεματικές αντηχήσεις.»

Αμέ γιατί όχι, ιδού το τρέιλερ και ακολουθεί και η ωραία αφίσα:

Ο Βιμ Βέντερς τιμάται για την συνεισφορά του από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία ΚινηματογράφουΟλοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Πάρτι Γενεθλίων» με τον Γουίλεμ Νταφό