Μάνα είναι μόνο...δύο: Τρέιλερ για το «Mothers' Instinct» με τους Αν Χάθαγουεϊ και Τζέσικα Τσαστέιν

Δεύτερη συνεργασία για τις δύο πρωταγωνίστριες μετά το «Interstellar», αλλά πρώτη στην οποία θα μοιράζονται σκηνές. Η ταινία αποτελεί ριμέικ της βελγικής επιτυχίας «Μητρικό Ένστικτο», που προβλήθηκε στην χώρα μας τον Αύγουστο του 2019.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Μάνα είναι μόνο...δύο: Τρέιλερ για το «Mothers' Instinct» με τους Αν Χάθαγουεϊ και Τζέσικα Τσαστέιν

Η πρακτική των αγγλόφωνων ριμέικ είχε καταλαγιάσει για λίγο στο Χόλιγουντ, μα φαίνεται ότι ξανά προς τη δόξα τραβά. Όπου δόξα, βλέπε «Mothers' Instinct», που αποτελεί αμερικανικό ριμέικ του «Duelles», o αγγλικός τίτλος του οποίου ήταν επίσης «Mothers' Instinct». Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα το σκηνοθετούσε ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου Ολιβιέ Μασέ-Ντεπάς και θα πρόσθετε το όνοματου στον μακρύ κατάλογο σκηνοθετών που κλήθηκαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ για να γυρίσουν το αγγλόφωνο ριμέικ δικής τους ταινίας - από τον Όλε Μπόρντενταλ του «Nightwatch» και τον Μίκαελ Χάνεκε του «Funny Games» ως τον  Χανς Πίτερ Μόλαντ του «In Order of Disappearance» και τον Σεμπαστιάν Λέλιο του «Gloria». Δεν γνωρίζουμε το ενδοπαρασκηνιακό δράμα, αλλά τελικά η ταινία θα αποτελέσει το σκηνοθετικό ντεμπούτο το διευθυντή φωτογραφίας Μπενουά Ντελόμ, o οποίος αρχικά θα αναλάμβανε μόνο τη φωτογραφία της ταινίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο κυρίες ευρισκόμενες στην εμπροσθοφυλακή της αμερικανικής υποκριτικής.

Η Αν Χάθαγουεϊ και η Τζέσικα Τσαστέιν, αμφότερες οσκαρούχες μετά την προπέρσινη βράβευση της τελευταίας για τα «Μάτια της Τάμι Φέι» πρόκειται να μεταφερθούν στα ‘60s για να υποδυθούν δύο φίλες που μοιάζουν αχώριστες, μέχρι που ένα τραγικό γεγονός κλονίζει την καθημερινότητα τους. Για το πρωτότυπο διαβάζουμε ότι έχει ανατροπές και σαμπρολικό πνεύμα. Ο υπογράφων δεν έχει δει, οπότε δεν έχει κανένα λόγο για να διαφωνήσει, για να αποτελέσει υλικό για αμερικανικό ριμέικ, σημαίνει ότι έχει και crowdpleasing αρετές. Το τρέιλερ, πάντως, παραπέμπει σε αμερικανική εκδοχή του σαμπρολικού ιδιώματος.

Θα είναι η δεύτερη φορά που οι δυο πρωταγωνίστριες συμμετέχουν στην ίδια ταινία – το «Interstellar» του Νόλαν ήταν η προηγούμενη- αλλά η πρώτη που θα μοιράζονται σκηνές μεταξύ τους. Η ταινία αναμένεται μέσα στο 2023