Τρέιλερ «The Last Movie Stars»: Ο Ίθαν Χοκ σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για το ζεύγος Πολ Νιούμαν-Τζόαν Γούντγουορντ

Το «The Last Movie Stars» αριθμεί εξέχουσες φυσιογνωμίες στους συμμετέχοντες και ετοιμάζεται για προβολή στο HBO στις 21 Ιουλίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «The Last Movie Stars»: Ο Ίθαν Χοκ σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για το ζεύγος Πολ Νιούμαν-Τζόαν Γούντγουορντ

Καλό νέο. Ένα εκ των παιδιών του αιώνιου ζεύγους των Νιούμαν-Γούντγουορντ, προσέγγισε απ' ευθείας τον Ίθαν Χοκ σαν τον καταλληλότερο παρασκευαστή ενός εξαμερούς ντοκιμαντέρ για τους «τελευταίους σταρ» (πάντα πουλάνε αυτοί οι ακατανόητοι τίτλοι) που κόσμησαν τον παροδικό χολιγουντιανό κόσμο.

Το «The Last Movie Stars», σίγουρα όχι με αυτό τον τίτλο, δεν είναι καινούργια ιστορία και τυχαία παραγωγή. Είναι η φυσική συνέχεια ενός είδους απομνημονεύματος που είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Νιούμαν όταν είχε αναθέσει στον καλό του φίλο και σεναριογράφο Στιούαρτ Στερν να πάρει συνεντεύξεις από προσωπικότητες όπως οι Γκορ Βιντάλ, Σίντνεϊ Πόλακ, Σίντνεϊ Λιούμετ, ακόμα και την πρώην σύζυγο του ηθοποιού, Ζάκλιν Γουάιτ. Τόσο αυτοί, μεταξύ άλλων, όσο και το ίδιο το ζευγάρι είχαν σταθεί μπροστά στο μικρόφωνο του Στερν.

Στην παραγωγή, που μεταξύ άλλων θα έχει και τον Μάρτιν Σκορσέζε αρωγό, υπάρχουν διαθέσιμα άφθονο οπτικό και ακουστικό υλικό, ενώ ο Χοκ απευθύνεται σε ονόματα όπως οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Όσκαρ Άιζακ και Λόρα Λίνεϊ για τις «ραδιοφωνικές» αναπαραστάσεις, ενώ σύγχρονες συνεντεύξεις από ανθρώπους όπως ο Σκορσέζε, η Μέλανι Γκρίφιθ και η Σάλι Φιλντ θα αρμόσουν στο υλικό.

Το ντοκιμαντέρ σε έξι μέρη θα είναι διαθέσιμο στο HBO Max στις 21 Ιουλίου.

Θα έχει ενδιαφέρον, οπωσδήποτε, η καταγραφή της χρονικά τεράστιας κοινής διαδρομής του ζευγαριού. Δύο ανθρώπων που αποτελούν μοναδικό παράδειγμα αποφυγής της διάβρωσης της χολιγουντιανής φήμης και λαμπερή περίπτωση του πώς η σχέση δύο ανθρώπων ώθησε αμφότερους σε μια καλύτερη ζωή/καριέρα ενώ ταυτόχρονα συνέβαλε και σε κοινά επιτεύγματα στην τέχνη, την φιλανθρωπία, την συμβολή στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική συνεισφορά.