Οι Κενοβιτες επιστρέφουν! To τρέιλερ του νέου «Hellraiser» με πρωταγωνίστρια την Τζέιμι Κλέιτον είναι εδώ

Κάποιοι θέλουν να ξεκλειδώσουν τους φόβους σας... 35 χρόνια μετά την πρώτη ανατριχίλα του «Hellraiser», ο Pinhead επιστρέφει κάπως διαφορετικά!

Από τον Πάνο Γκένα
Οι Κενοβιτες επιστρέφουν! To τρέιλερ του νέου «Hellraiser» με πρωταγωνίστρια την Τζέιμι Κλέιτον είναι εδώ

Το σοκαριστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κλάιβ Μπάρκερ που άνοιξε το 1987 ως μαγικό κουτί την πόρτα σε ένα εφιαλτικό σύμπαν απαγορευμένων επιθυμιών, υπήρξε πρωτότυπο και πρωτοπόρο. Με αναγνωρίσιμη εικονογραφία που δοκίμασε τα όρια και των πιο σκληροπυρηνικών, έκανε ακόμα και τον Στίβεν Κινγκ να ορκίζεται στο όνομα του δημιουργού.

Μετά από αδιάφορες συνέχειες που δανείστηκαν το σοκ, αλλά δεν το αναπαρήγαγαν, ο Ντέιβιντ Μπρούκνερ του «The Night House» αναλαμβάνει μία νέα εκδοχή σε μία εποχή που είναι εντελώς διαφορετική και νομίζει πως τα «έχει δει όλα».

Μη βιαστείτε να απαντήσετε για την έλλειψη έμπνευσης στο Χόλιγουντ. Ο Κλάιβ Μπάρκερ στο μακρινό ’80, όταν και σκηνοθέτησε την ταινία, πούλησε τα δικαιώματα στην Dimension Films, χωρίς να γνωρίζει πόσο μεγάλη επιτυχία θα κάνει το «Hellraiser». Έπρεπε να δώσει μάχη μέχρι και σήμερα, αφού απέκτησε σχετικά πρόσφατα ξανά τα δικαιώματα ώστε να μπορέσει ως παραγωγός να προσφέρει εκ νέου μία κατάβαση στο σκοτεινό κουτί του.

Το πολύ ενδιαφέρον στην φετινή παραγωγή, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 7 Οκτωβρίου, είναι πως ο ρόλος του Pinhead θα δούμε την τρανς ηθοποιό Τζέιμι Κλέιτον, γνωστή από τη συμμετοχή της στο «Sense 8» και «The L Word: Generation Q», αλλά και ως συμπαρουσιάστρια στο «TRANSform Me».

Η ταινία του Hulu δεν είναι η μόνη παραγωγή που ετοιμάζεται, αφού το HBO αναπτύσσει παράλληλα μία σειρά με παραγωγό (κι εδώ) τον Μπάρκερ και το όνομα του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Halloween») να συζητιέται για την σκηνοθεσία αρκετών επεισοδίων.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ, τις πρώτες φωτογραφίες και πείτε «σιδεροκέφαλη» στην Κλέιτον!