«Φόρεστ Γκαμπ» reunion «Εδώ» και τώρα! Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ζεμέκις, Ρόμπιν Ράιτ και Έρικ Ροθ ξανά μαζί

Και μάλιστα σε κινηματογραφική διασκευή του ρηξικέλευθου «Here», graphic novel του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Φόρεστ Γκαμπ»  reunion «Εδώ» και τώρα! Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ζεμέκις, Ρόμπιν Ράιτ και Έρικ Ροθ ξανά μαζί

Γράφαμε τον περασμένο Φεβρουάριο (εδώ) για την επανένωση 28 χρόνια μετά του τρίο από τον «Φόρεστ Γκαμπ», Και τελικά η επανένωση μεγαλώνει, το τρίο γίνεται κουαρτέτο και στην ομάδα έρχεται και η Τζένι του Φόρεστ, η κινηματογραφική φίλη κι αγαπημένη, Ρόμπιν Ράιτ.

Ζεμέκις σκηνοθετεί, Έρικ Ροθ γράφει και, υπενθυμίζουμε, ότι στο επίκεντρο είναι μια θρυλική για τους λάτρεις γραφική νουβέλα, το «Here» του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, που ήταν ένα «απλό» κι ανόθευτο στριπάκι έξι σελίδων και αναπτύχθηκε, γιγαντώθηκε, σε νουβέλα 300 έγχρωμων σελίδων που εκδόθηκε το 2014 και είχε το χαρακτηριστικό να καταργεί (σχεδόν) τον διάλογο και να παίζει απίστευτα και ριζοσπαστικά με τον χρόνο και τον τρόπο που διαβάζεται.

Η Sony πήρε τα δικαιώματα διανομής στις ΗΠΑ, με το πακέτο να πέφτει στην αγορά των Καννών που έρχονται κι όποιος προλάβει πρόλαβε. Βέβαια από την άλλη, όλη αυτή η χαρά και η αδημονία των γραφομένων μας είναι κατάτι παλαιοντολογική, αφού τα χρόνια έχουν περάσει, και όσο και αν οι άνθρωποι/δημιουργοί είναι καλά και ακμαίοι, το κοινό έχει μεταμορφωθεί σε βαθμό που να μην θεωρείς και τόσο σίγουρο ότι θα υπάρξει και κανέναν φοβερό ενδιαφέρον - ή/και ότι θα κόψει εισιτήρια. Η παραγωγή πάντως ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Κι αυτό γιατί ο Ζεμέκις δουλεύει ακόμα τον «Πινόκιό» του, που είναι σε post production (Τομ Χανκς - Τζεπέτο), ενώ ο ηθοποιός είναι μέσα σε Λούρμαν («Elvis»), Γουές Άντερσον («Asteroid City») και «A Man Called Otto» του Μαρκ Φόρστερ (πρέπει να επανέλθει αυτός ο άνθρωπος). H νεοφερμένη του καστ, Ρόμπιν Ράιτ, έχει στα σκαριά το ενδιαφέρον ανεξάρτητο «Where All Light Tends to Go», ενώ την συναντάμε και στο «Damsel» του Χουάν Κάρλος Φρεναντίγιο που γυρίζεται αυτή την περίοδο.

Ευχάριστη κινητικότητα γενικώς, πάρτε ένα σοκολατάκι.