«Home Alone», 35 χρόνια μετά: Σταρ και σκηνοθέτης συζητούν για την κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία τους

Μακόλεϊ Κάλκιν και Κρις Κολόμπους τα λένε (παραδόξως) για πρώτη φορά για την σημαδιακή συνεργασία τους. Και δεν φαίνεται να έχει μέλλον, ευτυχώς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Home Alone», 35 χρόνια μετά: Σταρ και σκηνοθέτης συζητούν για την κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία τους

Ευτυχής η συνεύρεση δύο βασικών υπαιτίων μιας κλασικής φιλμικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας, που γνώρισε ένα αξιοπρεπές σίκουελ και άλλα 4-5-6 ένας θεός ξέρει πόσα τρισάθλια. Είναι και ο λόγος που εμφανώς ο Κολόμπους δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια συνέχεια - το «they 've completely fucked it up» είναι ένα μάλλον δυσμένες σχόλιο εκ μέρους του.

Στην κουβέντα τους πάντως αναφέρονται σε ωραίες πλάκες του πώς γυρίστηκε η πρώτη ταινία, στο ότι ο Κολόμπους είχε μόλις φύγει στα μισά μιας παραγωγή με τον Τσέβι Τσέις (τι σύμπτωση!) και θεωρούσε ότι η καριέρα του είχε τελειώσει - αλλά ο Τζον Χιουζ ήταν ωραίος, μεγαλόκαρδος τύπος και έτσι τα δυο τρυφερότερα «Χάρι Πότερ» είχαν σκηνοθέτη χρόνια μετά.

Ο Κάλκιν μιλά για το ίχνος της ταινίας σήμερα, για τις αντιδράσεις των παιδιών του που δεν ξέρουν ότι υπήρξε σταρ, ενώ και οι δυο αναφέρονται στο ότι παράγοντας της επιτυχίας του έργου είναι το καστ και οι παγίδες που στήνει ο Κέβιν στους διαρρήκτες του Πέσι και του Στερν. «Δεν ήταν καθόλου αστεία όταν τα έκαναν οι κασκαντέρ. Τους κοιτάζαμε μετά την κασκάντα και περιμέναμε να έχουν πεθάνει», λέει ο Κολόμπους. 

Αναλυτικά για την κουβέντα και τα ανέκδοτα που συζητήθηκαν μπορείτε να δείτε εδώ, στο άρθρο του Hollywood Reporter.

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου