Κι ήρθανε τα πάνω κάτω! Πρώτο τρέιλερ για το «Home Sweet Home Alone»

31 (!) χρόνια μετά την πρώτη ταινία του Κρις Κολόμπους που έκανε τον Μακόλεϊ Κάλκιν το νέο παιδί θαύμα, η Fox επαναφέρει το franchise σε μια καινούργια εποχή, που τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κι όμως οι κινηματογραφικές αναμνήσεις μπορεί και να παραμένουν οι ίδιες.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Κι ήρθανε τα πάνω κάτω! Πρώτο τρέιλερ για το «Home Sweet Home Alone»

Τότε, η οικογένεια Μακάλιστερ έφυγε για διακοπές στην Ευρώπη, ξεχνόντας πίσω στο σπίτι τον σκανταλιάρη Κέβιν, που ένα βράδυ πριν είχε τιμωρηθεί και κοιμήθηκε στην αποξενωμένη σοφίτα. Όλα αυτά στη πρώτη ταινία, που γονάτισε τα ταμεία στο παγκόσμιο box office και εύλογα πήρε το φως για το δεύτερο κεφάλαιο, όπου ο Κέβιν μένει μόνος στη Νέα Υόρκη, όταν χάνει την πτήση για Φλόριντα.

Από εκεί και πέρα το χάος, καθώς οι τρεις συνέχειες, μια κινηματογραφική το 1997 και δυο τηλεοπτικές το 2002 και το 2012, είχαν άλλους πρωταγωνιστές, άλλους σκηνοθέτες, άλλες προσεγγίσεις και καθόλου δεν πλησίασαν το πνεύμα της κλασικής οικογενειακής κωμωδίας.

Και να που τώρα, εν έτει 2021, η Fox, μέσω της Disney, φέρνει την ιστορία στα ίσια της και φιλοδοξεί σε ένα καινούργιο και προσοδοφόρο franchise. Γι’ αυτό και πλησίασε το όλο project με ιδιαίτερη φροντίδα.

Τοποθετημένο στον Καναδά και με πρωταγωνιστή τον Μαξ Μέρτσερ, γνωστό από τη συμμετοχή του στο «Τζότζο Ράμπιτ» του Τάικα Γουαϊτίτι, το «Home Sweet Home Alone» ακολουθεί την ιστορία του 10χρονου Μαξ που οι γονείς του ξεχνούν στο σπίτι, όταν φεύγουν για διακοπές στο Τόκιο. Κι εκεί που συνειδητοποιεί πως θα περάσει ένα διάστημα σαν ο κύριος του σπιτιού, ένα ανδρόγυνο ληστών (Έλι Κέμπερ, Ρόμπ Ντιλέϊνι) καλοβλέπει την πλούσια έπαυλη. Κι εκεί είναι που ξεκινάει η περιπέτεια.

Για τον καθένα που μεγάλωσε με το «Μόνος στο Σπίτι» -γιατί όλοι μεγαλώσαμε με τις περιπέτειες του Κέβιν, και κλάψαμε με την κυρία με τα περιστέρια στο δεύτερο μέρος-, τα πράγματα είναι και πολύ προσωπικά. Πρέπει αυτή η αναγέννηση να είναι τουλάχιστον μια τίμια προσπάθεια.

Οι διαφορές εδώ παρατηρούνται στο όνομα του μικρού - Μαξ και όχι Κέβιν-, στις διακοπές των γονιών -Ασία και όχι Ευρώπη-, αλλά κυρίως στη σύνθεση του «εγκληματικού» ντουέτου -μια γυναίκα και ένας άνδρας, και όχι δυο άνδρες-.

Το σενάριο, γραμμένο από τους Μάικι Ντέι και Στρίτερ Σάιντελ, γνωστούς μας από το SNL, φέρνει έναν αέρα ανανέωσης, αλλά η Disney μας τα χαλάει, αφού το προγραμματίζει μονάχα στο Disney+, αποκλείοντας μια κάποια κινηματογραφική καριέρα.

Ωστόσο, η πρεμιέρα λογίζεται στις 12 Νοεμβρίου, όπου ταυτόχρονα θα κάνουν πρεμιέρα εκτός από το νέο «Μόνος στο Σπίτι», ο «Σανγκ-Τσι και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών», το «Jungle Cruise», μια νέα περιπέτεια του Όλαφ από το «Ψυχρά κι Ανάποδα», ένα νέο μικρού μήκους επεισόδιο των «The Simpsons», αλλά και δυο special looks στο από δω και πέρα του «Star Wars» και της Marvel.