Βενετσιάνικο «σπίτι» για την παγκόσμια πρεμιέρα του 2ου «Horizon» του Κέβιν Κόστνερ

Τι πιο αρμόζον, θα έλεγε κάποιος, από ένα φεστιβάλ με τμήμα «Ορίζοντες» να έβλεπε στον τίτλο και την λογική της ταινία του Κόστνερ μια προσφορά που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Βενετσιάνικο «σπίτι» για την παγκόσμια πρεμιέρα του 2ου «Horizon» του Κέβιν Κόστνερ

Πληκτρολόγια έχουν κροταλίσει για την τετραλογία του Κέβιν Κόστνερ, για την εμπορική αποτυχία του πρώτου μέρους στις αίθουσες, αλλά και την σοβαρή απήχηση στον (οικιακό) χώρο του VOD. Για την ταινία έχουμε καταθέσει μια άποψη εδώ - και παρότι λίγοι θα στεναχωρήθηκαν περισσότερο από τον υπογράφοντα για το ότι υπολείπεται δυνατοτήτων δημιουργού και είδους, η ιστορία συνεχίζεται. Υπάρχουν τρία μέρη ακόμα, και μολονότι το πρώτο θα μοιάζει μάλλον πάντα με τηλεοπτικό βαρίδι, δεν αποκλείω καθόλου να απελευθέρωσε τον Κόστνερ για την συνέχεια. Αν όχι, δεν πειράζει, τα έχει η ζωή και το σινεμά αυτά, οι ακόλουθοι του «Yellowstone», που προφανώς δεν βγαίνουν από το σπίτι, αλλά μπιντζάρουν (συγγνώμη γι' αυτό) λυσσωδώς, θα περάσουν τέλεια.

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, καλλιτεχνικός διευθυντής της Βενετίας, μπήκε λοιπόν στο παιχνίδι και έβαλε το 2ο μέρος του «Horizon» στο εκτός συναγωνισμού πρόγραμμά του, εκμεταλλευόμενος ότι η ταινία περιέπεσε σε ένα limbo μετά την αποτυχία του 1ου και «έφυγε» από τις 16 Αυγούστου όταν και επρόκειτο να βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ. Στις 7 Σεπτεμβρίου, τελευταία μέρα στο Lido, το έργο θα δώσει χαρά στον Κέβιν και τους λάτρεις του.

«Όνειρό μου ήταν πάντα να δείξω το 2ο 'Horizon' στο φεστιβάλ της Βενετίας», λέει ο Κόστνερ. «Το ότι το αποφάσισαν, και μάλιστα θα δείξουν και το 1ο μέρος νωρίτερα μέσα στη μέρα, δεν δείχνει απλώς την πίστη τους στο πώς δένουν μεταξύ τους τα δύο έργα, αλλά και την στήριξή τους στο όραμα ενός σκηνοθέτη. Είμαι υπόχρεος στον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα για το θάρρος του και την ηγετικότητά του στηρίζοντας αυτό το κινηματογραφικό ταξίδι». Σαφής, αμετακίνητα κινηματογραφικός Κόστνερ.

Ο Μπαρμπέρα με τη σειρά του δήλωσε «μεγάλη χαρά και τιμή για την φιλοξενία της παγκόσμιας πρεμιέρας. Αυτή η ύστερη προσθήκη αποτίει εγκάρδιο και σεβαστικό φόρο τιμής σε ένα οραματικό σχέδιο ενός μεγάλου ηθοποιού και σκηνοθέτη, που επένδυσε το είναι του στην επική αναπαράσταση των κρίσιμων χρόνων οικοδόμησης της χώρας του, βλέποντας πέρα από τον μύθο και αναζητώντας την αυθεντικότητα [...]».

 
«Skeleton Crew»: Πρώτες εικόνες από τη νέα προσθήκη στο τηλεοπτικό σύμπαν του «Star Wars»Χριστουγεννιάτικα η 2η σεζόν του «Squid Game»!