Ο Κέβιν Σπέισι θα αποζημιώσει με $31 εκατ. την παραγωγή του «House of Cards»

Μετά από δικαστηριακή διαδικασία που κράτησε δυο χρόνια, διαιτητής διέταξε τον Κέβιν Σπέισι να πληρώσει 31 εκατομμύρια δολάρια στην MRC, την εταιρεία παραγωγής πίσω από το «House of Cards», λόγω παραβίασης του συμβολαίου και των πολιτικών της εταιρείας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Από τον Πάνο Γκένα
Ο Κέβιν Σπέισι θα αποζημιώσει με $31 εκατ. την παραγωγή του «House of Cards»

Τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι στα γυρίσματα του «House of Cards», η εταιρεία παραγωγής MRC, θα εισπράξει το ποσό των 31 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ηθοποιό σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου που πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών και μετά από διετή δικαστική μάχη. Την Δευτέρα η MRC κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες προς επιβεβαίωση της απόφασης.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, η επιτυχημένη και πολυβραβευμένη σειρά «House of Cards» υποχρεώθηκε να σταματήσει τα γυρίσματα το 2017 μετά τις αναφορές και τα δημοσιεύματα κατά του Σπέισι παρότι είχαν ήδη έτοιμα τα πρώτα δυο επεισόδια. Στη συνέχεια διεξάχθηκε έρευνα, το συμβόλαιο του Σπέισι τερματίστηκε, ο χαρακτήρας του Φρανκ Άντεργουντ έσβησε και η έκτη σεζόν γράφτηκε από την αρχή, παραδίδοντας τελικά 8 και όχι 13 επεισόδια όπως είχε συμφωνηθεί.

Η MRC κατέθεσε αίτημα διαιτησίας το 2019, ενώ ο Κέβιν Σπέισι κατηγόρησε την εταιρεία για τον τερματισμό του συμβολαίου. Τελικά ο διαιτητής αποφάνθηκε πως οι κατηγορίες ενάντια στον Σπέισι είναι αληθινές και πως «οι κατάφωρες παραβιάσεις της σύμβασης του Σπέισι» κατέστησαν τον ίδιο και τις εταιρείες του υπεύθυνες για δεκάδες εκατομμύρια πρόσθετα έξοδα της MRC.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων, των γυρισμάτων και του εργασιακού μας περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για την MRC», σχολίασε η εταιρία. Ο Σπέισι και οι εταιρείες παραγωγής του που εμπλέκονταν στην σειρά, M. Profitt Productions και Trigger Street Productions, θα πληρώσουν $29.5 εκατομμύρια για ζημίες, $1.2 εκατ. για αμοιβές δικηγόρων και $235.000 για δικαστικά έξοδα.

Σχετικά με τις αγωγές σεξουαλικών επιθέσεων που βαραίνουν των Σπέισι αξίζει να αναφέρουμε πως εκκρεμεί ακόμα η υπόθεση του Άντονι Ραπ, του πρώτου άντρα που κατηγόρησε ανοιχτά τον Σπέισι, ενώ έχουν αποσυρθεί αρκετές από τις υπόλοιπες ως αβάσιμες ελλείψει στοιχείων.