Η Άνια Τέιλορ-Τζόι πρωταγωνιστεί στο «How to Kill Your Family» του Netflix

Η νέα σειρά 8 επεισοδίων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την παραγωγή της, και βασίζεται στο μπεστ-σέλερ της Μπέλα Μάκι από το 2021.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Η Άνια Τέιλορ-Τζόι πρωταγωνιστεί στο «How to Kill Your Family» του Netflix

Για την περίπτωση που δεν σας έφτανε ένα πρόσφατο making of (οκ, origin story) ενός serial killer που δεν φταίει αυτός, οι άλλοι τον έκαναν έτσι - το εξαιρετικά φτιαγμένο «Pearl» του Ti West - ας επικυρώνουμε σιγά-σιγά τα άνθη του κακού (εν προκειμένω της πατριαρχίας και πάλι) με ένα πέρασμα του «How to Kill Your Family» της Μπέλα Μάκι στην τηλεόραση του Netflix. 

Στο βιβλίο - και την σύνοψη του διαύλου - η Γκρέις έχει μια περίπλοκη οικογένεια, ζάμπλουτη, με έναν πατέρα αδυσώπητο κοινωνικό αναρριχητή που την αναγνωρίζει ως παιδί του αλλά δεν θυμάται με ποια την έκανε, κάτι που εγκαταλείπει την Γκρέις με τη μαμά της να προστατεύουν τους εαυτούς τους. Όταν όμως η μητέρα πεθαίνει και η Γκρέις απορρίπτεται από εκείνους που θα έπρεπε να την αγαπούν, μετατρέπει τον θυμό της σε κάτι ωφέλιμο σκοτώνοντας τους πάντες στην ευρύτερη οικογένειά της, και μάλιστα με δημιουργικούς τρόπους. Εκδίκηση και μια γενναία κληρονομιά. Πάρτε ιδέες οι γόνοι. Είναι πάντως πονεμένη ψυχή η Γκρέις, το λέει και η σύνοψη, όλο αυτό το αιμόλουτρο την απομακρύνει από αυτό που πραγματικά χρειάζεται.

Ευφυές, σαρκαστικό και με μια πρέζα φεμινισμού στοχεύεται όλο αυτό, σαν πόνημα του Μπρετ Ίστον Έλις στα καλά του θα έλεγε κάποιος («στα ποια;», θα έλεγε κάποιος άλλος), η Τέιλορ-Τζόι  συγκινήθηκε από αυτό που διάβασε - ή ίσως και να θυμήθηκε ότι η τηλεόραση για την ώρα παραμένει το οχυρό της. Κι έτσι είναι αποφασισμένη να βοηθήσει το κλωνάρι αυτό να φυτρώσει και να διαδεχθεί την μόνη πραγματικά μεγάλη επιτυχία της, το «Queen's Gambit».

Πότε και με ποιο καστ προορισμένων να πεθάνουν δημιουργικά δεν είναι ακόμα γνωστό, είναι όμως δεδομένο ότι η Έμα Μοράν, της φήμης του περυσινού «Extraordinary» (Hulu), θα σεναριογραφήσει και θα παράγει τα οκτώ επεισόδια.

Tρέιλερ: Το «Λυκόφως των Θεών» του Ζακ Σνάιντερ έρχεται στο NetflixΤο Megalo μας Τσίρκο: Η Lionsgate αποσύρει το ψευδών κριτικών φράσεων νέο τρέιλερ του «Megalopolis»