Iζαμπέλ Ιπέρ: «Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι ένα ραντεβού με το σινεμά»

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 81ου Φεστιβάλ Βενετίας τοποθετήθηκε για τη σημασία των κινηματογραφικών φεστιβάλ για την ορατότητα των ταινιών και τη βιομηχανία.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Iζαμπέλ Ιπέρ: «Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι ένα ραντεβού με το σινεμά»

Το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινά αυτή την εβδομάδα με πρόεδρο την Ιζαμπέλ Ιπέρ και το φεστιβαλικό ρεπορτάζ βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς η ηθοποιός συναντά ξανά στην κριτική επιτροπή τον Τζέιμς Γκρέι, με τον οποίο λέγεται ότι είχαν σφαχτεί την τελευταία φορά που βρέθηκαν στην ίδια επιτροπή – τότε ήταν στις Κάννες. Θα διαβάσουμε πολλές δηλώσεις της Ιπέρ τις επόμενες μέρες, η παρούσα σχετίζεται με τη σημασία των φεστιβάλ για το σινεμά.

«Τα φεστιβάλ γίνονται όλο και πιο σημαντικά», δήλωσε. «Όλοι γνωρίζουμε την ανάπτυξη νέων μεθόδων παρακολούθησης, όπως οι πλατφόρμες streaming, που έχουν τις αρετές τους, αλλά απειλούν την αίθουσα. Τα φεστιβάλ είναι οικοσυστήματα νευραλγικής σημασίας για την ορατότητα των ταινιών και για την κινηματογραφική βιομηχανία συνολικά. Aποτελούν ένα ραντεβού με το σινεμά, όπου οι ταινίες προβάλλονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιδεικνύονται διαφορετικές κατηγορίες ταινιών. Για μένα είναι αναντικατάστατα», κατέληξε η πρόεδρος Ιπέρ.

Μείνετε συντονισμένοι για τις ανταποκρίσεις μας από το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας.

 

Tρέιλερ: Είναι το «Strange Darling» το θρίλερ της χρονιάς;Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Αυγούστου