Tρέιλερ: Φοβού το αρκουδάκι σου στο «Imaginary»

Οι λούτρινοι παιδικοί φίλοι μετατρέπονται σε διαύλους επικοινωνίας δαιμονικών πλασμάτων, σε μια ταινία τρόμου που φαίνεται ότι θα αποτελέσει το επόμενο μεγάλο σουξέ των multiplex.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Tρέιλερ: Φοβού το αρκουδάκι σου στο «Imaginary»

Οι υπερήρωες σταμάτησαν να τροφοδοτούν τα multiplex με εισιτήρια, ο τρόμος όμως επιμένει, με την πιτσιρικαρία να τον προτιμά για την (μαζική) έξοδό της. Ακόμα και μια άνευρη μεταφορά video game τρόμου, όπως το «Πέντε Νύχτες στου Φρέντι», κάνει επιτυχία που άλλα είδη θα ζήλευαν. Με δεδομένο ότι η ταινία της Έμα Τάμι αντλούσε απειλή από τα κατά τα άλλα χαριτωμένα animatronics ενός diner, το «Imaginary» δεν θα μπορούσε να έχει βγει σε καλύτερο timing.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Blumhouse και της Lionsgate, στην οποία οι λούτρινοι φανταστικοί φίλοι των παιδιών δεν είναι καθόλου φανταστικοί, αλλά ούτε και φίλοι. Όπως φαίνεται από το τρέιλερ, τα αρκουδάκια λειτουργούν ως μέσα για να μεταπηδήσουν στον κόσμο μας δαιμονικά στοιχεία από μια άλλη διάσταση. Το πρώτο τρέιλερ διέθετε μιια απόκοσμα φωτισμένη πόρτα, σχεδιασμένη με κιμωλία στον τοίχο και έναν εξπρεσιονιστικό διάδρομο, υποσχόμενο έτσι ένα εικαστικά πιο ενδιαφέρον θέαμα από τον μέσο εκπρόσωπο multiplexάδικου τρόμου. Στο δεύτερο τρέιλερ έχουμε μια μίνι παρέλαση δαιμονικών πλασμάτων και κλείνουμε με ένα από τα set-pieces τρόμου της ταινίας. 

Διαβάζοντας, πάντως, ότι το έχει σκηνοθετήσει ο Τζεφ Γουάντλοου («Cry Wolf», «Truth or Dare», «Fantasy Island»), ένας σκηνοθέτης καθηλωμένος στα ‘00s και παραδομένος στις χειρότερες παρορμήσεις του mainstream τρόμου εκείνης της εποχής, οι προσδοκίες σου ελαχιστοποιούνται, αλλά αυτό ίσως να είναι και για καλό

H ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Μαρτίου - ακριβώς σε έναν μήνα από τώρα.