To «Inside Out 2» έγινε το εμπορικότερο animation όλων των εποχών

Η εξαιρετική ταινία της Pixar εκθρόνισε το «Frozen 2» και συνεχίζει να κόβει εισιτήρια σε όλο τον κόσμο. Για τους λάτρεις της στατιστικής, εξαϋλωσε και τη «Barbie» τη Νο1 επιτυχία του 2023.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
To «Inside Out 2» έγινε το εμπορικότερο animation όλων των εποχών

Όταν γράφουμε για ανάλογα ρεκόρ, οφείλουμε πάντα να λαμβάνουμε υπόψη τον πληθωρισμό. Στην πραγματικότητα το «Inside out 2» βλέπει την πλάτη της «Φαντασίας» και του «Βασιλιά των Λιονταριών» και της «Χιονάτης και των Επτά Νάνων» και ποτέ δεν θα μπορέσει να κάνει τα εισιτηρια της τελευταια. Αν η αμερικανική βιομηχανία καταμετρούσε εισιτήρια αντί για δολάρια βέβαια, δεν θα είχαμε ποτέ ρεκόρ, θα έχαναν τα στούντιο τη δυνατότητα να πανηγυρίζουν κάθε σαββατοκύριακο για τα επιτεύγματα και οι executives τα σχετικά μπόνους τους. Ο αντίλογος λέει ότι τον καιρό της «Χιονάτης» μια ταινία μπορούσε να παίζεται για χρόνια, ενώ τώρα με το ζόρι μένει 60 μέρες στις αίθουσες.

Όπως και να ’χει, πηγαίνοντας με τα νερά της βιομηχανίας και τα ήθη της μποξοφικής καταγραφής, το «Ιnside Out 2» είναι πια το εμπορικότερο animation όλων των εποχών παγκοσμίως με εισπράξεις 1,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσπερνώντας το «Frozen 2» που διατηρούσε τον τίτλο μέχρι πρότινος. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» του 2019 κατέχει τον τίτλο, καθώς είναι σχεδιασμένος εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά, αν και πλασαρίστηκε ως live-action ριμέικ. Εμείς θα πούμε ότι ακόμα κι αν τον λογαριάσουμε για animation, η ταινία της Pixar ενδέχεται να τον περάσει και αυτόν στο τέλος της καριέρας της, καθώς έχει ακόμα εισπρακτική ζωή στις αίθουσες του κόσμου και δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, μια αγορά από την οποία περιμένει πολλά εκατομμύρια. 

Για τους φαν της στατιστικής, η ταινία ξεπέρασε και τη νούμερο 1 ταινία του 2023, τη «Barbie». Επίσης, στη χώρα μας είναι η πρώτη ταινία του 2024, έχοντας κόψει 566.111 εισιτήρια μέχρι την περασμένη Κυριακή - ένα νούμερο που θυμίζει προ-πανδημικές εισπρακτικές επιδόσεις.

Τρέιλερ «Ο Νόμος του Μέρφι»: Ο Άγγελος Φραντζής επιστρέφει μετά την «Ευτυχία» με μία ανατρεπτική κωμωδίαΤρέιλερ: Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Λίλιθ στη διασκευή του «Borderlands»