Ο Σον Μπέικερ δεν χρησιμοποίησε συντονιστή οικειότητας στις ερωτικές σκηνές της «Αnora»

Ο Μπέικερ πιστεύει ότι η παρουσία συντονιστή οικειότητας στα γυρίσματα σχετικών σκηνών πρέπει να είναι προαιρετική και οι ηθοποιοί να έχουν το δικαίωμα της επιλογής.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Σον Μπέικερ δεν χρησιμοποίησε συντονιστή οικειότητας στις ερωτικές σκηνές της «Αnora»

Η «Anora» του Σον Μπέικερ πήρε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, άνοιξε και τις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας, σε μια προβολή που προκάλεσε γέλια μέχρι δακρύων στους παρευρισκόμενους, ακούγεται και πολύ για τα προσεχή Όσκαρ. Η παρουσία της εκεί είναι δεδομένη, η επικράτησή της αμφίβολη, τουλάχιστον για τον υπογράφοντα – επί της ουσίας, έχει crowdpleasing αρετές, αλλά πρόκειται για πολύ μικρό πράγμα, θα τα γράψουμε όταν έρθει η ώρα.

Ο Σον Μπέικερ και η πρωταγωνίστρια του Μάικι Μάντισον, η οποία θα έχει δεδομένα ζωηρή παρουσία στα ερμηνευτικά βραβεία τους προσεχείς μήνες, εμφανίζονται σε φεστιβαλικές προβολές διαρκώς. Σε μια τέτοια ερωτήθηκαν για τη χρήση συντονιστή οικειότητας στις ερωτικές σκηνές. και ο Μπέικερ απάντησε αρνητικά. «Όχι, δεν χρησιμοποιήσαμε συντονιστή οικειότητας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν ηθοποιό να έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τέτοιον ή όχι. Προσφέραμε τόσο στον Μάικι όσο και στον Μαρκ Άιντελσταϊν αυτή την επιλογή και αρνήθηκαν. Επίσης έχω σκηνοθετήσει ταινίες με σεξουαλικές θεματικές σε όλη μου την καριέρα, οπότε αισθανόμουν πολύ άνετα με τις σχετικές σκηνές. Ως παραγωγός της ταινίας μου, η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η άνεση των ηθοποιών μου. Μέχρι να φτάσουμε στα γυρίσματα, νομίζω ότι ήμασταν τόσο άνετοι που η προσέγγιση στο γύρισμα ήταν απίστευτά κλινική με έναν απίστευτα κλινικό τρόπο. Δεν υπήρχε αυτοσχεδιασμός. Επίσης μας αρέσει να τα αποκαλούμε «πλάνα σεξ” και όχι “σκηνές σεξ”, επειδή είναι σχεδιασμένα και πλήρως υπολογισμένα», είπε ο Μπέικερ.

Στο ερώτημα αν η χρήση του συντονιστή οικειότητας πρέπει να είναι υποχρεωτική ή προαιρετική στα γυρίσματα μιας ταινίας, λοιπόν, ο Μπέικερ απαντά το δεύτερο, μεταθέτοντας το βάρος της απόφασης στο καστ του.

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 12 ΟκτωβρίουΤο «Κaos» που άφησαν πίσω τους: Το Netflix ακύρωσε τη σειρά