«Ο Ουρανός Είναι Παντού»: Και το παραμυθένιο τρέιλερ της νέας ταινίας της Τζοζεφίν Ντέκερ είναι εδώ

Μια ιδιαίτερη αγαπημένη των Νυχτών Πρεμιέρας έχει έτοιμη τη νέα της ταινία για λογαριασμό του Α24 και της Αpple TV+.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Ο Ουρανός Είναι Παντού»: Και το παραμυθένιο τρέιλερ της νέας ταινίας της Τζοζεφίν Ντέκερ είναι εδώ

«Κάθε φορά που η καρδιά πονά, μουσική αποδρά», λέει το τρέιλερ του «O Ουρανός Είναι Παντού» σαν από στιχούργημα έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Ενδέχεται να είναι καλύτερο όμως. Βασισμένο στη μπεστ σέλερ νουβέλα του 2010 της Τζάντι Νέλσον, η ταινία παρακολουθεί την έφηβη Λένι που έχασε την μονάκριβη αδελφή της και πιστεύει ότι «δεν υπάρχει πια μουσική μέσα μου, δεν υπάρχουν πια όνειρα. Έχασα τον έναν άνθρωπο στη Γη που με καταλάβαινε».

Αυτό θα αλλάξει, για να έχουμε και ταινία, όταν θα γνωρίσει τον Τζο Φονταίν και διαδοχικά (και ταυτόχρονα, ταινία-τριγώνου θα είναι) έρχεται κοντύτερα στον αρραβωνιστικό της αδελφής της. Και οι παρτιτούρες προβλέπεται να πλημμυρίσουν.

Στην ταινία του Α24 πρωταγωνιστούν οι Γκρέις Κάουφμαν, Ζακ Κόλιμον, Πίκο Αλεξάντερ, Τσέρι Τζόουνς, Τζέισον Σίγκαλ, Τζούλια Σλέπερ, Χαβάνα Ρόουζ και Γιο Τζι-γιουνγκ. Η συγγραφέας ανέλαβε και το σενάριο, ενώ η παραγωγή πίσω από τις κάμερες αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. 

Να πούμε ότι το βιβλίο ήταν αρχικά περιουσία της Warner, όμως τελικά Apple και A24, που είχαν αναλάβει και τα «Πρόσωπα της Μάντλιν» (2018) της Ντέκερ, πήραν τον έλεγχο και η ταινία θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Μήλου. Η Α24 ανακοίνωσε το 2018 την συνεργασία της με την Apple, βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί πληθώρα σχεδίων μέσα στα χρόνια. «Η Τραγωδία του Μακμπέθ» του Τζόελ Κοέν, το «On the Rocks» της Σοφία Κόπολα και το επικείμενο «Sharper» (με Σεπάστιαν Σταν και Τζούλιαν Μουρ) είναι μέρος του πακέτου.