Έρχεται νέα βιογραφική ταινία για τον Τζέιμς Ντιν

Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο του φίλου και εραστή του «Surviving James Dean», αφηγούμενη τη σχέση τους από τη μέρα που γνωρίστηκαν ως τη μοιραία 30η Σεπτεμβρίου του 1955.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Έρχεται νέα βιογραφική ταινία για τον Τζέιμς Ντιν

Το σύντομο βιογραφικό του αντανακλά τη σύντομη ζωή του. Οι τρεις ταινίες που έπαιξε μοιάζουν, δυστυχώς, να ενδιαφέρουν όλο και λιγότερο κόσμο. Ωστόσο, η εικόνα του παραμένει δημοφιλής, ακόμα και άσχετοι με το σινεμά κάπου έχουν δει αυτό το πρόσωπο, αναγνωρίζουν τη φωτογράφιση για το περιοδικό LIFE, έχουν ακούσει το όνομα Τζέιμς Ντιν. Η Εικόνα του παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, έστω και αποσυνδεδεμένη από το έργο της - έτσι συμβαίνει με τους πραγματικούς σταρ. 

Μια νέα βιογραφική ταινία αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τον ηθοποιό, έστω κι αν φαίνεται να την αφορά λιγότερο η κινηματογραφική του καριέρα. H ταινία θα βασιστεί στο δεύτερο βιβλίο που έγραψε ο Μάικ Μπαστ για τον Τζέιμς Ντιν, με τίτλο «Surviving James Dean».  Το βιβλίο, όπως διαβάζουμε, προσφέρει μια πιο προσωπική ματιά στον ηθοποιό και στη σχέση του με τον συγγραφέα. Οι δύο άντρες ξεκίνησαν ως συμφοιτητές και συγκάτοικοι στο UCLA και έγιναν στενοί φίλοι και εραστές, με τους ρομαντικούς δεσμούς τους να κρατούνται μυστικοί τον καιρό εκείνο, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο την καριέρα του Ντιν. Οι ελπίδες του Μπαστ για μια ευτυχισμένη ζωή με τον αγαπημένο του διαψεύστηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στον Ντιν.

Η ταινία ακολουθεί την κοινή ζωή τους από τη στιγμή που γνωρίστηκαν μέχρι τη μοιραία μέρα της 30ης Σεπτεμβρίου του 1955. Τη σκηνοθεσία της υπογράφει o Γκάι Γκουίντο, στο βιογραφικό του οποίου βρίσκουμε μόνο ένα docudrama με τίτλο «Madonna and the Breakfast Club» - και ως φίλοι της σταρ, θα σπεύσουμε να αναζητήσουμε, μόλις κλείσουμε αυτή την πρόταση. 

Αν πάντως θέλετε να δείτε ένα καλό βιογραφικό δράμα για τον Τζέιμς Ντιν, αναζητήστε όχι τη σχετική τηλεοπτική βιογραφια με τον Τζέιμς Φράνκο, αλλά το «Life» του Άντον Κόρμπιν, μια ταινία που μάς υπενθυμίζει θρηνητικά ότι υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο από έναν χαμένο παράδεισο. Εκείνος που κόντεψε να κατακτηθεί.

Η Μέριλ Στριπ θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «The Corrections»Η Σίρσα Ρόναν στα «Χρονικά της Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ