Για πολλούς από εμάς ο Τζίμι Κίμελ θα είναι πάντα συνδεδεμένος με την απολαυστικότερη οσκαρική στιγμή των τελευταίων χρόνων στην οποία, ενώ για πολλοστή φορά κρατιόμασταν ξύπνιοι με δυσκολία, έγινε λάθος και οι παρουσιαστές Φέι Νταναγουέι & Γουόρεν Μπίτι διάβασαν το όνομα λάθος νικητή στη μεγάλη κατηγορία. Το ημίχρονο έγραψε «La La Land», το τελικό αποτέλεσμα «Moonlight» κι εμείς βρεθήκαμε να πανηγυρίζουμε στο κάθισμα.
Μετά την περσινή, καλοδεχούμενη επιστροφή, η Ακαδημία δηλώνει ενθουσιασμένη για την ανάληψη των καθηκόντων από τον Κίμελ και δεσμεύεται για μία «δυνατή και διασκεδαστική τηλεοπτική εκπομπή για το παγκόσμιο κοινό μας». Από πλευράς Κίμελ, ο οικοδεσπότης σχολιάζει «Πάντα ονειρευόμουν να παρουσιάσω τα Όσκαρ ακριβώς τέσσερις φορές». «Ο Τζίμι έχει εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους οικοδεσπότες των Όσκαρ όλων των εποχών με μία τέλεια μίξη ανθρωπιάς και χιούμορ», προσθέτουν οι εκτελεστικοί παραγωγοί των Όσκαρ, Ραζ Καπούρ και Κέιτι Μούλαν.
Το σίγουρο είναι πως μετά τα άχαρα πειράματα χωρίς οικοδεσπότη, η παρουσία ενός έμπειρου τηλεοπτικού προσώπου αποτελεί εχέγγυο καλύτερης ροής στην επική διάρκεια της Τελετής. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου 2024, με τις υποψηφιότητες να ανακοινώνονται στις 23 Ιανουαρίου.