Το «Joker: Folie à Deux» ετοιμάζεται να χορέψει στο Lido (και κυκλοφορεί νέο τρέιλερ)

Get ready for the judgement day! Διόλου τυχαία, τη μέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή της ταινίας στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας κυκλοφόρησε και το νέο τρέιλερ, που υπόσχεται τραγούδια και χαμό.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Το «Joker: Folie à Deux» ετοιμάζεται να χορέψει στο Lido (και κυκλοφορεί νέο τρέιλερ)

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η ημερομηνία επιλογής της κυκλοφορίας του νέου τρέιλερ του «Joker: Folie a Deux». Βλέπεις, σήμερα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 81oυ κινηματογραφικού φεστιβάλ Βενετίας. Πριν πέντε χρόνια στο Lido είχε ξεκινήσει τη σαρωτική επιδρομή του o προκάτοχός του, κατακτώντας ανέλπιστα τον Χρυσό Λέοντα και φτάνοντας μέχρι τα Όσκαρ, όπου ο Χοακίν Φοίνιξ έφυγε δικαιολογημένα νικητής – ακόμα κι αν βρίσκεις την ταινία προβληματική ηθικά ή μέτριο αντίγραφο των σκορσεζικών αναφορών της, δεν μπορεί να μην αναγνωρίζεις το σωματικό και ψυχολογικό άχθος πίσω από την ερμηνεία του πρωταγωνιστή της.

Από τον «Ταξιτζή» και τον «Βασιλιά της Κωμωδίας», το σίκουελ περνα στο «New York New York» και στο κοπολικό «One from the Heart» - αμφότερα υπήρξαν μεγαλοπρεπείς εισπρακτικές αποτυχίες, αλλά ας μην γινόμαστε προληπτικοί – και φλερτάρει απροκάλυπτα με το είδος του μιούζικαλ. Στον υποστηρικτικό ρόλο, αντί για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να επιστρέψει και, εδώ που τα λέμε, δεν διαθέτει και την κατάλληλη φωνή, βρίσκουμε τη Lady Gaga, την οποία η Warner σκέφτεται να προτείνει στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ.

Στο τρέιλερ ακούμε τον Χοακίν να τραγουδά το «When you're smiling», ακούμε τη Lady Gaga να τραγουδά το «Get Happy», ακούμε και τη φωνή του Στιβ Κούγκαν - ως Χάρβεϊ Ντεντ άραγε;-  ενώ παράλληλα παρακολουθούμε εικόνες από τη δίκη του Άρθουρ Φλεκ, εικόνες χάους, καθώς και τον Μπρένταν Γκλίσον ως δεσμοφύλακα. Περισσότερα σε έναν μήνα (και κάτι ψιλά) όταν θα δούμε την ταινία στη Βενετία.