Όχι Almost, σκέτο Famous: Ο Κάμερον Κρόου ετοιμάζει ταινία για την Τζόνι Μίτσελ

Μια από τις επιδραστικότερες τραγουδοποιούς του 20ού αιώνα, ένας ζωντανός θρύλος-κάτοχος 10 Γκράμι, ίσως βρει τον κατάλληλο άνθρωπο στο πρόσωπο του αγαπημένου Κάμερον Κρόου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Όχι Almost, σκέτο Famous: Ο Κάμερον Κρόου ετοιμάζει ταινία για την Τζόνι Μίτσελ

Η σιγή ασυρμάτου του Κάμερον Κρόου ήταν και είναι μια από τις ενδείξεις ότι το Χόλιγουντ - και ο κόσμος - άλλαζε στα μέσα στης περασμένης δεκαετίας. Η διπλή αποτυχία του «Aloha» στο σινεμά και του «Roadies» στην τηλεόραση στην σεζόν 2015/16, τάπωσε τον δημιουργό που στα '90ς και στα '00ς ήταν μόνιμος των ταμείων, των βραβείων και της μεταξύ μας κουβέντας.

Βέβαια όλα αυτά ήταν 15-20 χρόνια πριν, οι ηλικίες ήταν σε μια γενεαλογική ακμή για το κοινό του Κρόου, και το τέως παιδί-θαύμα της ροκ δημοσιογραφίας-που-έγινε-σκηνοθέτης, ήταν στο φόρτε των συλλήψεων του και της κινηματογραφικής (ποπ) στιγμής που τον φιλοξενούσε. Αυτά τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα στον χώρο αυτό όμως.

Σήμερα η είδηση πάντως λέει ότι ο Κρόου ετοιμάζει ένα σχέδιο στοργής, μια ταινία για την συμβολικών διαστάσεων Τζόνι Μίτσελ, την Τζόνι του '60 και του '70, την φολκ Εικόνα, την χιλιοβραβευμένη, την πειραματίστρια, την ποιήτρια, την ζωγράφο, την homo universalis μιας εποχής όχι απαραίτητα καλύτερης δημιουργικά αλλά μακράν ενεργότερης και ουσιαστικότερης στην σχέση των δημιουργών με το κοινό τους. Μεγάλη συζήτηση, όντως.

Η ταινία σύμφωνα με τις φήμες δεν θα είναι κοινό biopic, περισσότερο αφηγηματικό παρά ντοκιμαντέρ, ενδεχόμενα με κάμποσους ηθοποιούς στον ρόλο της 79χρονης σήμερα Μίτσελ μέσα στον χρόνο. Μακάρι να βγει καλό, να είναι φιλόδοξο, να τιμά μια ιέρεια  - και να επαναφέρει και τον Κρόου στις σημερινές συζητήσεις μας.