«Junior»: Δείτε το μικρού μήκους ντεμπούτο της Ζουλιά Ντικουρνό

Είναι φτιαγμένη για να ταράζει τα νερά. Όπως έκανε με τις «Ωμότητες» (Raw), το ίδιο έκανε και πριν λίγες μέρες, όταν καρπώθηκε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα για το «Titane», από τις πλέον αμφιλεγόμενες εργασίες τρόμου που βρέθηκαν να διεκδικούν το μεγάλο βραβεία. Ποια ήταν όμως η Ντικουρνό πριν τα πρώτα της μεγάλα δείγματα; Τώρα μπορείτε να δείτε το «Junior».

Από τον Χρήστο Πολίτη
«Junior»: Δείτε το μικρού μήκους ντεμπούτο της Ζουλιά Ντικουρνό

Σωματικός τρόμος ή μια διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης της διαχείρισης του σώματος. Όταν στο «Raw», η Ντικουρνό έβαλε τους ήρωές της να τρώνε, στην κυριολεξία, τις σάρκες τους και στο πρόσφατο «Titane» να ερωτοτροπούν με ακριβά αυτοκίνητα, κοινό και κριτικοί στάθηκαν λίγο παραπάνω σε αυτή την περίπτωση.

Όταν η Γαλλίδα Ντικουρνό κέρδισε τον πρόσφατο Χρυσό Φοίνικα και έγινε η μόλις δεύτερη γυναίκα που τον κερδίζει στην ιστορία του θεσμού, και οι κριτικές που προηγήθηκαν έκαναν λόγο για μια από τις πλέον ακραίες και προκλητικές ταινίες που βρήκαν θέση στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, τέθηκε αυτομάτως ως πρόσωπο του φεστιβάλ.

Είτε αρέσκεται, είτε όχι στην πρόκληση για την πρόκληση, η Ντικουρνό κατάφερε με μονάχα δυο μεγάλου μήκους ταινίες της, να γίνει hot όνομα στις λίστες που εκεί έξω φτιάχνουν το σινεμά του τώρα και του αύριο, να συνομιλήσει με ένα είδος που σπάνια πιάνουν γυναίκες δημιουργοί και να το στηρίξει με θέρμη, όσο «υπερβολικό» κι αν φαντάζει.

Κι αν το «Raw» είχε δείξει τα δόντια του και κανιβάλισε τα «χρηστά» ήθη, ήδη από το 2011 με το «Junior», η Ντικουρνό συστήθηκε με ένα «μικρό» αλλά ιδιαίτερο σινεμά. Πάντα με την Γκαράνς Μαριλιέ -πρωταγωνίστρια στο «Raw» και με συμμετοχή στο «Titane»-, το «Junior» αφηγείται την ιστορία ενός 13χρονου αγοροκόριτσου με μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, που μετά από μια ασθένεια στο στομάχι, θα δει το σώμα της να μεταμοφώνεται σε κάτι…άλλο.

Δείτε αυτό το άλλο -που είχε κερδίσει το Small Golden Rail στις Κάννες του 2011-, πατώντας play.