Τα πρώτα πέντε λεπτά του «Jurassic World: Dominion». Στοπ.

Φυσικά και θα υπήρχε τρίτο μέρος του νέου franchise του «Jurassic Park» στα πρότυπα της πρώτης τριλογίας. Και αυτό είναι το «Dominion», που ταξιδεύει το κοινό 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Τα πρώτα πέντε λεπτά του «Jurassic World: Dominion». Στοπ.

Είναι το πουλέν της Universal για την επόμενη χρονιά, αφού έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2022. Το «Jurassic World: Dominion» σε σκηνοθεσία πάλι του Κόλιν Τρέβοροου θα έχει μια διαφορετική αφετηρία για να ξεδιπλώσει την ιστορία του.

Δίνοντας ένα πρώτο πεντάλεπτο preview στο κοινό -το οποίο και δεν θα παιχτεί αυτούσιο στην ταινία-, οι εικόνες μοιάζουν με την mainstream ανάγνωση που επειχείρησε ο Τέρενς Μάλικ στο «Δέντρο της Ζωής» σε εκείνο το μέρος που αφηγούνταν πως γεννήθηκε ο κόσμος.

Με την ίδια λογική, το νέο αυτό βίντεο πηγαίνει 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω, όταν οι άνθρωποι δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν οι δεινόσαυροι. Η επιβίωση, η κυριαρχία, η μάχη, όλα αυτά είναι σε πρώτο πλάνο και ο Τρέβοροου ξέρει καλά πως να τα χειρίζεται.

Και μετά το χάος. 65 εκατομμύρια χρόνια αργότερα, οι δεινόσαυροι επιτίθενται στους ανθρώπους και ο Κρις Πρατ είναι εκεί για να τους σώσει. Και αυτό θα είναι το «Dominion», που ο Σαμ Νιλ χαρακτηρίζει «την καλύτερη «Jurassic» ταινία».

Εκτός από τον Πρατ, σε αυτό το κεφαλαιο θα είναι μαζί του η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και ο Ομάρ Σι, αλλά κυρίως η Λόρα Ντερν, ο  Τζεφ Γκόλντμπλαμ, ο Κάμπελ Σκοτ και ο Σαμ Νιλ της κλασικής πρώτης μας γνωριμίας με τους δεινόσαυρους.

Τι λέτε; Είστε έτοιμοι; Ο θείος Στίβεν πάντως εγκρίνει, αφού είναι παραγωγός και εδώ.