«Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο»: Τρέιλερ για το «Wild Duck»

Μια από τις δέκα ελληνικές ταινίες που θα συμμετάσχουν στο 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το οποίο φέτος αφιερώνει ένα ολόκληρο πρόγραμμα στην Αθήνα, το «Wild Duck» μας αποκαλύπτει κάποιες από τις ατμοσφαιρικές εικόνες του μέσα από το πρώτο του τρέιλερ.

Από τον Ρωμανό Αργυρόπουλο - Ιωάννου
«Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο»: Τρέιλερ για το «Wild Duck»

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιάννη Σακαρίδη, «Wild Duck», έχει ως πρωταγωνιστές τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τη Θέμιδα Μπαζάκα, έχει ήδη μια θέση ανάμεσα στις 10 ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο πλαίσιο του αφιερωμένου, για φέτος, στην Αθήνα προγράμματος «City to City», και εδώ και λίγες μέρες έχει και τρέιλερ.

Με το καναδικό φεστιβάλ να μιλά για μια «πολιτικά φορτισμένη ταινία που αντηχεί το “Ελληνικό Γουότεργκεϊτ” σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2005», το τρέιλερ δείχνει να υπόσχεται ένα ατμοσφαιρικό και υπαρξιακό φιλμ, πολύ πιο κοντά στη «Συνομιλία» του Κόπολα, παρά στο «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» του Πάκουλα.

Loading the player ...

Σύμφωνα με τη σύνοψη του, το «Wild Duck» περιστρέφεται γύρω από τον Δημήτρη, ένα μηχανικό τηλεπικοινωνιών, ο οποίος, στριμωγμένος από τα χρέη σε έναν τοκογλύφο, κλείνει την επιχείρησή του. Μαζί με τον φίλο του Νίκο, επίσης μηχανικό σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών, αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν ένα σκάνδαλο.

Η έρευνα τούς οδηγεί στο ύποπτο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Μια ένοικος, η Παναγιώτα, μπαίνει στο στόχαστρο του Δημήτρη, ο οποίος έρχεται πλέον αντιμέτωπος με μεγάλα ηθικά διλήμματα. Ένα ταξίδι-φυγή στη γενέτειρά του Σκύδρα, μια μικρή κωμόπολη του νομού Πέλλας, θα κάνουν τον Δημήτρη να δει πιο καθαρά το είδωλό του στον καθρέφτη.

  • «Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο»: Τρέιλερ για το «Wild Duck»
  • «Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο»: Τρέιλερ για το «Wild Duck»
  • «Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο»: Τρέιλερ για το «Wild Duck»
  • Η επίσημη αφίσα της ταινίας
    Η επίσημη αφίσα της ταινίας

Την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο συν-σκηνοθέτης του «Wasted Youth» (το οποίο επίσης θα προβληθεί στο Τορόντο), Γιαν Φόγκελ, την παραγωγή οι Νίκος Φράγκος, Γιάννης Σακαρίδης, Βένια Βέργου και Athens Filmmakers’ Co-operative, ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Ηλίας Λογοθέτης και η Ευανθία Τσαπαρέλη.

Περισσότερες πληροφορίες για το 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ