Τζάκι Τσαν και Ραλφ Μάτσιο ενώνουν τις δυνάμεις τους για το «Karate Kid: Legends»

Η 6η κατά σειρά ταινία, χωρίς να υπολογίζουμε το τηλεοπτικό φαινόμενο του «Cobra Kai», έχει ήδη πάρει ημερομηνία προγραμματισμού για τις 30 Μαΐου 2025.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τζάκι Τσαν και Ραλφ Μάτσιο ενώνουν τις δυνάμεις τους για το «Karate Kid: Legends»

Θέλετε μια απόδειξη ότι το box office ζει ακόμα με φαντάσματα της δεκαετίας του '80; Το πρωτότυπο Karate Kid είχε βγει το καλοκαίρι του 1984, ανοίγοντας μόλις 5ο στο τριήμερό του αλλά καταλήγοντας 5ο στη... χρονιά του με 90 εκατομμύρια δολάρια, πίσω μόνο από μεγαθήρια του τότε box office - Ghostbusters, Gremlins, 2ος Indiana και Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς. Τέσσερις από τους πέντε τίτλους του 1984 είναι ακόμα εδώ.

Το Karate Kid ήταν μια ξεκάθαρη «συνταγή Ρόκι», είχε ακόμα και τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Τζον Άβιλντσεν (και συνθέτη, τον Μπιλ Κόντι, και φωτογράφο, τον Τζέιμς Κράμπε και σκηνογράφο, τον Μπιλ Κάσιντι, πειστήκατε, μάλλον), γέννησε δυο άμεσες συνέχειες, μια τρίτη 10 χρόνια μετά που δεν είδε κανείς, ξεκουράστηκε για 16 χρόνια και το 2010 επανήλθε με τον υιό Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν, και τον Τζάκι Τσαν στον ρόλο του γκουρού-σαν, που πια λεγόταν αλλιώς, αλλά και πάλι έφερε κάπου 350 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο και γεια σας, ξανάρθαμε.

Ο χαρακτηρισμός του ποπ φαινομένου επιβεβαιώθηκε με το Cobra Kai, που αρχικά βγήκε στο YouTube προτού επέμβει το Netflix και αρχίσει το συλλαλητήριο.

Ραλφ Μάτσιο και Τζάκι Τσαν δεν βρέθηκαν ποτέ μαζί μπροστά στο ίδιο βιζέρ, όμως τώρα το σύμπαν των δύο σινε-εγχειρημάτων θα ενωθεί στην ίδια στέγη όπως επιβεβαιώνει η Sony. Ο Τζόναθαν Έντουιστλ σκηνοθετεί το φιλμ που θα έχει τίτλο «Karate Kid: Legends», από ένα σενάριο του Ρομπ Λίμπερ. Προς το παρόν, οι λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν κρυφές, ωστόσο η ιστορία αναμένεται να έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν έφηβο από την Κίνα.

Με ημερομηνία κυκλοφορίας τα παραδοσιακά εγκαίνια της καλοκαιρινής περιόδου των μπλοκμπάστερ, δεν θα είναι παράξενο εάν το «Karate Kid: Legends» ισοφαρίσει σε απόλυτα νούμερα το ποσό των προηγούμενων πέντε ταινιών, το οποίο ανέρχεται στα 600+ εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.

Και να πούμε την ένοχη αλήθεια, το ότι εμπλέκεται ο Τζάκι Τσαν μας κάλυψε ήδη.

Τρέιλερ «The Order»: Ο Τζουντ Λο κυνηγά Αμερικανούς με αγκυλωτούς σταυρούςΤομ Χάρντι, Έλεν Μίρεν και Πιρς Μπρόσναν σε σειρά του Γκάι Ρίτσι