Ο Κιάνου Ριβς χάνει (και βρίσκει) τα λόγια του για τον ρόλο του «Matrix» στη ζωή του

Στο talk show του πάντα συμπαθούς Στίβεν Κόλμπερ, ο Ριβς κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να δώσει εν συντομία τις αναμνήσεις του από τις κάμποσες εμπορικές, ή cult, επιτυχίες του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Κιάνου Ριβς χάνει (και βρίσκει) τα λόγια του για τον ρόλο του «Matrix» στη ζωή του

«Το 'Matrix' άλλαξε τη ζωή μου και πολλών άλλων με τόσο πολλούς θετικούς τρόπους», λέει εν μέσω δισταγμού και μιας κάποιας συγκίνησης ο Κιάνου μας στο σόου του Κόλμπερ, με το κοινό να έχει ήδη καταχειροκροτήσει πριν τις σφαιράτες αναφορές σε «Bill and Τed», «Point Break» (αμφότερα cult επιτυχίες), «Speed» και «John Wick», όχι και λίγα megahits στην καριέρα ενός ηθοποιού που παίρνει με άνεση τον τίτλο του «πιο εργατικού και συμπαθούς περιορισμένα ταλαντούχου ηθοποιού» που κάποιον τρόπο βρήκε να μετατρέψει την μειωμένη πειθώ σε κινηματογραφική σαγήνη. Γίνεται, η απάτη του σινεμά έχει πολλές πτυχές, και δεν το λες με καμμιά συγκατάβαση, καμμιά αρνητικότητα. Ο Κιάνου είναι αστέρι.

Το «Matrix» έγινε franchise, οι λάτρεις τα αγαπούν όλα, και τις τρεις συνέχειες δηλαδή, όμως το πρώτο είναι κορυφαία ταινία είδους, μια τέλεια εμπνευσμένη κι εκτελεσμένη high concept μαγική συνταγή - και ακόμα και οι επικριτές πρέπει να δεχθούν ότι ο Ριβς είναι as good as he gets - που άλλαξε την περιπέτεια, άλλαξε και το σινεμά κυρίως ρεύματος και τις εικόνες του. Ένα ποπ φαινόμενο με τα όλα του. 1.8 δις εισπράξεων υποστηρίζουν το franchise και οι μεταγραφές του έκτοτε (τώρα ετοιμάζεται μια χιπ χοπ διασκευή από τον Ντάνι Μπόιλ και μια ακόμα ταινία που θα υπογράψει ο Ντρου Γκόνταρντ, με παραγωγό την Λάνα Γουατσόφσκι), το αποδεικνύουν.

To «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου στο τμήμα Discovery του Φεστιβάλ ΤορόντοΤρέιλερ «A Complete Unknown»: Θετικές πρώτες εντυπώσεις από τον Σαλαμέ στον ρόλο του Ντίλαν