Συνήθης Ύποπτος: Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει με νέα ταινία

Μετά από εναν μικρό ρόλο του σε μια ταινία του Φράνκο Νέρο, ο Αμερικανός ηθοποιός επιστρέφει στα κινηματογραφικά γυρίσματα σε μια παραγωγή (σχετικά) μεγαλυτερου βεληνεκούς.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Συνήθης Ύποπτος: Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει με νέα ταινία

Πέρυσι τέτοιον καιρό διαβάζαμε ότι ο Κέβιν Σπέισι θα έχει έναν μικρό ρόλο στο «The Man who Drew God», μια ταινία σε σκηνοθεσία Φράνκο Νέρο. Φαίνεται ότι ο Μάιος είναι ο μόνος μήνας που δουλεύει ο ατζέντης του ηθοποιού, καθώς μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του σε ένα ιστορικό δράμα με τίτλο «1242- Gateway to the West». Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Μπατού Χαν, εγγονού του Τζένγκις και αρχηγού της Χρυσής Ορδής, η οποία διαφέντευε τον Καύκασο για δύο αιώνες. Ο Σπέισι θα υποδυθεί έναν πνευματικό άνθρωπο που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του Μπατού. Η παραγωγή είναι αγγλοουγγρομογγολική (!) και συμμετέχουν σε αυτοί διάττοντες αστέρες, όπως ο Έρικ Ρόμπερτς και ο Κριστόφ Λαμπέρ, αλλά και ο Τέρενς Σταμπ.

Θυμίζουμε ότι ο Κέβιν Σπέισι απέχει από τα πλατό από το 2017, όταν στο πλαίσιο του #metoo υπήρξαν πολλές καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε απαλλαχθεί από τα πρωταγωνιστικά του καθήκοντα  στο «House of Cards» του Netflix με συνοπτικές διαδικασίες, ένα γεγονός που οδήγησε τη σειρά σε άδοξο τέλος, με μια αναιμική τελευταία σεζόν που πάσχιζε να κρατήσει η Ρόμπιν Ράιτ μόνη της. Ταυτόχρονα κόπηκε κι από την ταινία «All the Money in the World», με τον Κρίστοφερ Πλάμερ να τον αντικαθιστά την τελευταία στιγμή και τον Ρίντλεϊ Σκοτ να πραγματοποιεί πρόσθετα γυρίσματα. Με την επάνοδο του Σπέισι στη δουλειά, είμαστε σίγουροι ότι ο σερ Ρίντλεϊ, που ποτέ δεν έχασε ευκαιρία για ακόμα ένα cut ταινίας του, ξεσκονίζει το Kevin Spacey Cut της ήδη ξεχασμένης παραγωγής του.

Τελευταία φορά που είχαμε δει τον Σπέισι στο σινεμά ήταν το 2018 στο «Billionaire Boys Club», ταινία που είχε γυριστεί πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο μεν, αλλά κυκλοφόρησε στις αίθουσες έναν χρόνο μετά. Τέλος, να σημειωθεί πως καμία από τις καταγγελίες σε βάρος του Σπέισι, που προχώρησαν στο δικαστήριο, δεν οδήγησε σε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ηθοποιού.