Στα ίχνη της «Scarpetta»: Νικόλ Κίντμαν και Τζέιμι Λι Κέρτις λύνουν εγκλήματα σε νέα σειρά της Amazon

Η μοσχοπουλημένη σειρά βιβλίων της Πατρίτσια Κόρνγουελ για την Kay Scarpetta θα είναι η πρώτη ύλη, με την αρχική συμφωνία να μιλά για δύο σεζόν των 8 επεισοδίων η καθεμιά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Στα ίχνη της «Scarpetta»: Νικόλ Κίντμαν και Τζέιμι Λι Κέρτις λύνουν εγκλήματα σε νέα σειρά της Amazon

Η Πατρίτσια Κόρνγουελ είναι ειδική περίπτωση crime buff - ελληνιστί κολλημένης με τα εγκλήματα. Από το 1990 μέχρι πέρυσι, συνέγραψε 26 μυθιστορήματα εγκληματικού μυστηρίου, με ηρωίδα την Κέι Σκαρπέτα, ιατροδικαστίνα που λύνει μυστηριώδεις φόνους. Είναι δε τόσο buff η Κόρνγουελ, διαβάζουμε, που έχει δική της ενδελεχή έρευνα, θεωρία και βιβλίο για την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Οι Ripperologists (ναι, κι όμως) διαφωνούν, αλλά αυτό δίνει ένα μέτρο της βίδας της με τα εγκλήματα.

Τώρα λοιπόν, αυτό το ως σήμερα ανεκμετάλλευτο χρυσωρυχείο, γίνεται κτήμα της Amazon που θέλει να παραδώσει μίνι σειρά βασισμένη στα εγνωσμένης δημοφιλίας βιβλία της Κόρνγουελ. Η Νικόλ Κίντμαν (βασίλισσα πια και της μικρής οθόνης) θα υποδυθεί την Κέι Σκαρπέτα, η οσκαρούχα Τζέιμι Λι Κέρτις θα παίζει την αδελφή της, Ντόροθι, και το αρχικό πλάνο περιγράφει δύο σεζόν των 8 επεισοδίων η καθεμιά.

Ο Μπόμπι Καναβάλε θα υποδυθεί τον πρώην ντετέκτιβ Πιτ Μαρίνο, ο Σάιμον Μπέικερ τον προφάιλερ του FBI Μπέντον Γουέσλι και η Αριάνα ΝτεΜπόουζ την Λούσι Φαρινέλι-Γουάτσον, κόρη της Ντόροθι.

Η σειρά της Amazon θα φέρει την υπογραφεί της Blumhouse TV, με την υποψήφια για Emmy σκηνοθέτιδα Λιζ Σάρνοφ (της φήμης των «Barry», «Lost» και «Deadwood») να γράφει, να εκτελεί χρέη παραγωγού και showrunner.

Όσο για το ποιος θα βρεθεί στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θα αναλάβει τα πρώτα δύο επεισόδια, σηματοδοτώντας μια επανένωση με την Κέρτις μετά τα «Halloween».

Όλα τα παραπάνω κάνουν το πρότζεκτ τρομερά ενδιαφέρον, ίσως περισσότερο και από τη μυθιστορηματική του βάση.

Το «Bird» της Άντρεα Άρνολντ «ανοίγει φτερά» στις 30ές Νύχτες ΠρεμιέραςCycladic Screenings: Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας