Νέο τρέιλερ για το σκορσεζικό «Κillers of the Flower Moon»

Μάλλον πιο κοντά στο πραγματικό ύφος της ταινίας από το προηγούμενο, το νέο τρέιλερ μας δίνει ακόμα περισσότερες εικόνες από τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, την οποία οι οσκαρικοί αναλυτές θεωρούν πρώιμο φαβορί για την επερχόμενη απονομή.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Νέο τρέιλερ για το σκορσεζικό «Κillers of the Flower Moon»

Λίγες ταινίες περιμένουν οι σινεφίλ μέσα στη χρονιά όσο το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε, μια πολυδάπανη παραγωγή, που ενώνει Ντε Νίρο και Ντι Κάπριο για πρώτη φορά σε μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και δίνει στη Λίλι Γκλάντστοουν τον ρόλο που θα την κάνει σταρ. Το Gold Derby δημοσίευσε τις προβλέψεις του για την επερχόμενη οσκαρική απονομή και το φιλμ φιγουράρει στην πρώτη θέση. Ακόμα είναι νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις, μα με τόσο αποθεωτικές κριτικές από τις Κάννες, δεν βλέπουμε πώς η ταινία θα μπορούσε να απουσιάζει από τις υποψηφιότητες.

Μικρή σημασία έχουν τα βραβεία, μπρος στο γεγονός ότι ένας από τους σύγχρονους στυλοβάτες του σινεμά  μιας άλλης εποχής επιστρέφει για να αφηγηθεί μια μεγάλη αμερικανική τραγωδία. «Με τη βοήθεια του Έρικ Ροθ στο σενάριο, και με τρεισήμισι πυκνές ώρες στη διάθεσή του, ο Σκορσέζε επικαλείται για άλλη μια φορά τη μυθολογία του γκανγκστερισμού προκειμένου να οδηγηθεί σε μια βιβλικών απόηχων αλληγορία της μισαλλόδοξης και βλοσυρής Αμερικής και της λευκής φυλής ως αγέλης λύκων έτοιμων να κατασπαράξουν ανά πάσα στιγμή όσους κρίνουν φυλετικά και ταξικά κατώτερους», γράψαμε στην κριτική μας απο τις Κάννες - μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ, σε διαφορετικό ύφος από το πιο ταχύρρυθμο δεύτερο, το οποίο με ένα μοντάζ υπό τους ήχους του «Stadium Pow Pow» των Halluci Nation επιχειρούσε να παραπέμψει στη σκορσεζική φρενίτιδα του πρώτου ημιώρου των «Καλών Παιδιών» ή του «Πληροφοριοδότη». Το τρέιλερ περιέχει ατάκες από θετικές κριτικές και παρουσιάζει μια ταινία πιο κοντά σε αυτό που διαβάζαμε ότι είναι το «Killers of the Flower Moon»: μια μεγάλη αμερικανική τραγωδία. Στους κινηματογράφους από 19 Οκτωβρίου.