Παρκ Τσαν-γουκ «Το Τσεκούρι»: Ριμέικ της ταινίας του Κώστα Γαβρά από τον Κορεάτη

Για τον 60χρονο δημιουργό του «Oldboy» και του «Sympathizer», η μεταγραφή της ταινίας του 2005 συνιστά όνειρο ζωής.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Παρκ Τσαν-γουκ «Το Τσεκούρι»: Ριμέικ της ταινίας του Κώστα Γαβρά από τον Κορεάτη

Από τον Απρίλιο τα κορεατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Παρκ Τσαν-γουκ δουλεύει πάνω στο ριμέικ του «Τσεκουριού» του Κώστα Γαβρά, ένα όνειρο ζωής για τον Νοτιοκορεάτη. Τώρα, η ιστορία ενός χρόνιου άνεργου που αποφασίζει να αναστρέψει την κατάρρευση της ζωής του σκοτώνοντας κάθε υποψήφιο για την θέση εργασίας που επιδιώκει, έχει εξελίξεις.

Τον Αύγουστο ξεκινούν τα γυρίσματα, καστ υπάρχει (Τσα Σουνγκ-γουόν, Παρκ Χι-σουν, Γιουν Γκα-γι, Λι Μπιουνγκ-χουν, Σον Γε-τζιν - για τους λάτρεις) με κάποιους εξ αυτών να είναι συνεργάτες του Παρκ παλιότερα στη «Νοσηρή Τριλογία», το «Joint Security Area» και το «Oldboy». Ας σημειωθεί πάντως ότι η αρχική επιθυμία του Παρκ ήταν η μεταγραφή αυτή να συμβεί αγγλόφωνα.

Το αναμένουμε περιπαθώς, η τελευταία του δουλειά για το σινεμά ήταν η «Απόφαση Φυγής», που πρωτοείδαμε στην Ελλάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας (και παραμένει μια υποτιμημένη ταινία υποστηρίζουμε κάποιοι), ενώ έρχεται από ένα ακόμα σίριαλ κατασκοπίας για το HBO, το «The Sympathizer», όπου χρίζεται συν-δημιουργός, σεναριογράφος αλλά και σκηνοθέτης των τριών πρώτων επεισοδίων. Η σειρά πάντως δεν έκανε ιδιαίτερο θόρυβο, με την καλή έννοια, ενώ ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζρ., αναμενόμενα ίσως, ήταν ο μόνος που βρήκε μια υποψηφιότητα στα πρόσφατα Έμμι.

Να και το άσμα από την «Απόφαση Φυγής», που σε έναν καλύτερο κόσμο θα ήταν σημαδευτική επιτυχία.

 

Τρέιλερ «Disclaimer»: Ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει και βάζει σε μπελάδες την Κέιτ Μπλάνσετ«Queer»: Πρώτη εικόνα του Ντάνιελ Κρεγκ από τον καινούριο (και ασίγαστο) Λούκα Γκουαντανίνο