«Lily May B»: Ο Λεός Καράξ καλεί την Τζένα Ορτέγκα

Η νέα ταινία του ακριβοθώρητου Γάλλου δημιουργού φαίνεται να παίρνει μπροστά και έχει για πρωταγωνίστρια την σταθερά ανερχόμενη, αγαπητή ηθοποιό.

Από τον Βαγγέλη Βίτσικα
«Lily May B»: Ο Λεός Καράξ καλεί την Τζένα Ορτέγκα

Όπως μάθαμε μέσα από την ειδησοεγραφία του εν εξελίξει Φεστιβάλ Καννών, η Τζένα Ορτέγκα είναι η επιλογή του Λεός Καράξ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της επόμενης ταινίας του, πέντε χρόνια μετά το «Annette», που θα τιτλοφορείται «Lily May B». Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2027, επομένως μια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών του 2028 φαντάζει ως η μεγαλύτερη πιθανότητα.

Αυτή θα είναι η έβδομη ταινία μεγάλου μήκους του Καράξ μέσα σε 42 χρόνια καριέρας, ενώ θα σηματοδοτήσει ακόμα μια κίνηση της Ορτέγκα προς το arthouse σινεμά και τους μεγάλους δημιουργούς, ύστερα από ένα σερί γερών εμπορικών χαρτιών («Scream», «Wednesday», «Beetlejuice Beetlejuice»). Στην παραγωγή βρίσκεται ο Ουγκό Σελινιάκ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους παραγωγούς αυτήν τη στιγμή. Το φιλμ περιγράφεται ως ένα δυστοπικό, σουρεαλιστικό road movie, και δεδομένης της αγάπης του Καράξ για τον σουρεαλισμό (δείτε το «Holy Motors» του 2012), αυτό φαίνεται να είναι κάτι που του ταιριάζει απόλυτα.

Αυτονόητη η ανυπομονησία μας για οτιδήποτε ετοιμάζει ένας δημιουργός του διαμετρήματος του Καράξ. Είναι, άλλωστε, ο μόνος από την τριάδα του λεγόμενου «cinema du look» της δεκαετίας του 1980 που εξακολουθεί να παραδίδει ενδιαφέρον έργο, αφού ο Ζαν – Ζακ Μπενέξ, πριν μας αφήσει πρόωρα το 2022, είχε σταματήσει να κάνει σινεμά από το 2001, ενώ ο Λικ Μπεσόν έχει χρόνια να κάνει καλή ταινία, αν έκανε και ποτέ. Για να δούμε τι θα είναι το «Lily May B», αν μη τι άλλο θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Τρέιλερ: Η Μάικα Μονρό πρωταγωνιστεί στο «Victorian Psycho»Κάποτε στο Χόλιγουντ: Όταν Μπραντ Πιτ και Κουέντιν Ταραντίνο συγκρούστηκαν στα γυρίσματα