Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ φέτος μας έδωσε τη «Nouvelle Vague», που κυκλοφορεί την Πέμπτη στις αίθουσες, και το «Blue Moon», που κερδίζει τον τίτλο του με το σπαθί του, όπως θα διαπιστώσατε όσοι βγήκατε με υγρά μάτια από την προβολή της ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας - δυστυχώς, δεν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Στο πλαίσιο των πολλών συνεντεύξεων που δίνει, δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον της βιομηχανίας και υποστηρίζει ότι τα ‘90s ήταν η τελευταία καλή δεκαετία για το στουντιακό σινεμά.
«Ακόμα κι όταν ξεκινούσα υπήρχε μια καταστροφολογία, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καλή εποχή, ίσως η τελευταία σπουδαία δεκαετία του στουντιακού σινεμά. Είχαν μεγαλύτερη ποικιλία από ταινίες. Διάολε, μου έδωσαν 6 εκατομμύρια δολάρια για να κάνω μια ταινία δίχως σταρ. Λίγο καιρό μετά έπαιρνα απαντήσεις τύπου “δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε αυτό”. Συχνά μιλάω με ανθρώπους που ξεκινούσαμε τότε και όλοι συμφωνούμε ότι σήμερα δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε σχεδόν καμία από αυτές τις ταινίες μέσα στο στουντιακό σύστημα», κατέληξε ο Λινκλέιτερ.
Καταλαβαίνουμε πώς το λέει, από την άλλη να επισημάνουμε ότι το «Blue Moon» είναι μια ταινία που γυρίστηκε μέσα στο σημερινό στουντιακό σύστημα, οπότε δεν είναι όλα μαύρα.





