Η σειρά «Lord of the Rings» υπόσχεται μια Μέση Γη που δεν έχουμε ξαναδεί

Με ένα φτερό ξορκίζει ο Χόμπιτ τη μαλάρια! Θάλασσα, ξωτικά πειρατές, ο Χρυσούς Αιών του Περικλέους της Μέσης Γης και άλλα πολλά, που δεν έχουμε ξαναδεί, σύμφωνα με τον concept artist της πολυδάπανης σειράς του Amazon Prime.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η σειρά «Lord of the Rings» υπόσχεται μια Μέση Γη που δεν έχουμε ξαναδεί

Ως γνωστόν τον Σεπτέμβριο κάνει πρεμιέρα στο Amazon το «The Lord of the Rings:The Rings of Power», η ακριβότερη σειρά που γυρίστηκε ποτέ. Στο πρώτο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, τα χρήματα φαίνονται στην οθόνη ή τουλάχιστον φαίνεται να…φαίνονται. Πείτε μας κακεντρεχείς, αλλά για μια τόσο μεγάλη επένδυση, το καστ μοιάζει ύποπτα ελλιπές σε ερμηνευτικό ταλέντο εγνωσμένης αξίας – δεν συζητάμε απαραίτητα για ονόματα πρώτης γραμμής, αλλά ακόμα και σε σειρές τρίτης διαλογής θα βρεις δυο, τρεις αξιόπιστους καρατερίστες σε περιφερειακούς ρόλους κι εδώ ο Πίτερ Μάλεν καλείται να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα. Σε κάθε περίπτωση η περιέργειά μας παραμένει αμείωτη, τον Σεπτέμβριο θα ξυρίσουμε τον γαμπρό.

Το βρετανικό Empire έκανε μια επίσκεψη στα γυρίσματα της σειράς. Αν λοιπόν οι πρώτες εικόνες δείχνουν έναν κόσμο όχι ιδιαίτερα οικείο για τους φαν του Τόλκιν, είναι επειδή η σειρά εκτυλίσσεται πολλά χρόνια πριν τα βιβλία του Τόλκιν, στην Χρυσή Εποχή της Μέσης Γης, όπως ξεκαθαρίζει ο concept artist της σειράς Τζον Χάου.«Δεν είναι η Μέση Γη που θυμάστε αυτή, είναι μια Μέση Γη πολύ πιο ζωντανή. Τα ξωτικά δεν κρύβονται στις δασώδεις εκτάσεις του Ρίβεντελ, χτίζουν βασίλεια παντού. Τα ορυχεία της Μόρια και το Grey Havens δεν είναι εγκαταλελειμμένα μέρη», διευκρινίζει ο Χάου και συνεχίζει. «Θα εξερευνήσουμε κι ένα μέρος της Μέσης Γης που δεν είδατε στις τριλογίες του του Πίτερ Τζάκσον. Τη θάλασσα. Στη σειρά ακολουθούμε και μια σειρά από ξωτικά-θαλασσοπόρους που προκαλούν τρόμο στο πέρασμα τους και περίπου ιδρύουν αποικίες στη Μέση Γη.» Είναι πειρατές ή αποικιακή δύναμη τα συγκεκριμένα ξωτικά; Δεν ακούγεται και πολύ σίγουρος για την επαγγελματική τους ιδιότητα ο Χάου, ας ελπίσουμε οι σεναριογράφοι της  σειράς να έχουν μια καλύτερη ιδέα για το τι ακριβώς κάνουν.

Αν λοιπόν θέλετε να κουρσέψετε  πλοία στη θάλασσα της Μέσης Γης παρέα με ξωτικά (περίπου) πειρατές και μια μποτίλια ρούμι, κάντε υπομονή μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Amazon.