Ακόμα δεν είδατε τίποτα: Ο Μπαζ Λούρμαν ισχυρίζεται ότι έχει 4ωρη εκδοχή του «Elvis»

Ένα μεγάλο - το τελευταίο; - στοίχημα είναι η ταινία για τον Έλβις Πρίσλεϊ που ετοιμάζεται για τις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, και ήδη ο Λούρμαν υπαινίσσεται ότι η εκδοχή των δυόμισι ωρών που θα δούμε μάλλον δεν είναι η μόνη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ακόμα δεν είδατε τίποτα: Ο Μπαζ Λούρμαν ισχυρίζεται ότι έχει 4ωρη εκδοχή του «Elvis»

Μπορεί να καταλάβει κανείς τους δημιουργούς, ειδικά του Χόλιγουντ, για την ανάγκη τους να διευκρινίζουν την απόσταση ανάμεσα στις εκδοχές που παίρνουν τον δρόμο για την αίθουσα και αυτές που θα ήταν η προσωπική τους επιλογή - πρόσφατα το έκανε και ο Ρόμπερτ Έγκερς για το «Northman». Από την άλλη βέβαια δεν ξέρει κανείς γιατί κάποιος να πριονίζει το κλαδί που στέκεται, γιατί να αφήνει υπανιγμούς ότι η ταινία του που βγαίνει σε 2-3 μέρες είναι ατελής.

Εν πάση περιπτώσει το έχουν κάνει άλλοι (και καλύτεροι), ο Λούρμαν δεν πρωτοτυπεί. Σε πρόσφατη συνέντευξή του λοιπόν άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει άλλο cut - rough cut ή κανονικό ποιος το ξέρει; - που αγγίζει τις 4 ώρες.

«Είναι πολλά αυτά που γύρισα. όπως την σχέση με την μπάντα, που την περιόρισα, ή το πώς ο Συνταγματάρχης [σ.σ. ο ρόλος του Χανκς] τους ξεφορτώθηκε έναν-έναν. Επίσης είναι και το άλλο. Με τον εθισμό του Έλβις στα βαρβιτουρικά και όλα αυτά που του συνέβαιναν, διάφορες παλαβομάρες αρχιζουν και γίνονται, όπως όταν πήγε και επισκέφθηκε τον Νίξον. Την κράτησα αυτή τη σκηνή όσο μπορούσα, αλλά τελικά έρχεται ένα σημείο που καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα μέσα στο έργο κι έτσι αποφάσισα να μείνω με το εγχείρημα ανίχνευσης του πνεύματος του χαρακτήρα».

Είμαστε κι εμείς, που δεν γυρνάμε ταινίες βέβαια, που και αυτά που λες αγαπητέ Μπαζ τα θεωρούμε προφανή, και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι δεν είναι καλό να προσπαθείς να βάλεις όλα μέσα στο έργο.

Μένει να μάθουμε, από αυτή την Πέμπτη μάλιστα, πώς πήγε η επιχείρηση αυτορύθμισης της πληθωρικόιτητας του Μπαζ Λούρμαν και κατά πόσον ενδεχόμενες απογοητευτικές κριτικές (ή/και εισπράξεις) θα τον οδηγήσουν σε cut αποκατάστασης. Υπάρχει πάντως σοβαρή πιθανότητα αυτό να είναι το biopic, της μόδας «Bohemian Rhapsody» εννοώντας, που θα γίνει αντιπαράδειγμα εμπορικότητας. Είθε να πέφτουμε έξω.