Τρέιλερ: H Ντακότα Τζόνσον είναι η «Madame Web» της Marvel

Ο Venom του Τομ Χάρντι και ο Morbius του Τζάρεντ Λέτο σύντομα θα έχουν παρέα, καθώς ακόμα ένας περιφερειακός χαρακτήρας του αραχνο-σύμπαντος αποκτά τη δική του ταινία.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: H Ντακότα Τζόνσον είναι η «Madame Web» της Marvel

Έχοντας στη διάθεση της τα δικαιώματα για ολόκληρη την πινακοθήκη χαρακτήρων του Σπάιντερμαν, η Sony, παράλληλα με τη λυκοφιλία που έχει συνάψει με τη Marvel, από την οποία πρόκυψε η σειρά ταινιών με τον Τομ Χόλαντ, έχει το δικό της αραχνο-σύμπαν που ενώνεται ενίοτε με εκείνο της κοινοπραξίας Sony – Marvel. Φαίνεται μπερδεμένο στο χαρτί, στο πανί όμως κανείς δεν μπερδεύτηκε, όπως αποδεικνύουν οι εισπράξεις του «Spiderman: No Way Home», μιας ταινίας που εισήγαγε για τα καλά την έννοια του πολυ-σύμπαντος στις live-action κόμικ υπερπαραγωγές.

Πίσω στο σύμπαν της Sony ο Venom του Τομ Χάρντι, με δύο περιπέτειες που κινήθηκαν ανέλπιστα καλά, κρατάει ζεστή τη μηχανή. Κι αν ο βαμπιρικός Morbius του Τζάρεντ Λέτο κάηκε από τις συνεχόμενες αναβολές, ο Άαρον Τέιλορ Τζόνσον σύντομα έρχεται ως Κρέιβεν ο Κυνηγός σε μια ταινία που σκηνοθετεί ο Τζέι Σι Τσάντορ του «Όλα Χάθηκαν». Στο μεταξύ, ακόμα ένας περιφερειακός χαρακτήρας του αραχνο-σύμπαντος πρόκειται να αποκτήσει τη δική του ταινία.

Ο λόγος για τη Madame Web, την οποία υποδύεται η Ντακότα Τζόνσον, που υπήρξε μείζον μέρος μιας καταπληκτικής ερμηνείας συνόλου στη «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ. Στο κόμικ η Madame Web είναι μια ηλικιωμένη, τυφλή μεταλλαγμένη που διατηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έχει ικανότητες medium και εμφανίζεται ως από μηχανής θεός για να βοηθήσει τον Πίτερ Πάρκερ, όποτε εκείνος τα βρίσκει σκούρα – ή όποτε οι δημιουργοί του κόμικ παθαίνουν writer's block και δεν ξέρουν πώς να προωθήσουν τον μύθο.

Από την άλλη, η Ντακότα Τζόνσον είναι μόλις τριάντα τεσσάρων ετών και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η δική της Madame Web είναι μια τραυματιοφορέας στο Μανχάταν που αποκτά μαντικές ικανότητες. Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει αποκαλύψεις για το παρελθόν της, σφυρηλατεί μια σχέση με τρεις νεαρές γυναίκες που προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον... αρκεί να επιβιώσουν όλες στο θανάσιμο παρόν».

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σι Τζέι Κλάρκσον, βετεράνα υπερηρωικών μεταφορών με αρκετά επεισόδια της «Jessica Jones» και των «Defenders» στο ενεργητικό της. Μαζί με τον Ντακότα Τζόνσον, συμπρωταγωνιστούν οι Σίντνεϊ Σουίνι (Euphoria), Σελέστ Ο' Κόνορ (Ghostbusters: Afterlife), Ιζαμπέλα Μερσέντ (Transformers: The Last Knight), Έμα Ρόμπερτς (American Horror Story) και ο (αγαπημένος μας «Προφήτης» του Οντιάρ) Ταχάρ Ραχίμ στο ρόλο του κακού.

Η ταινία αναμένεται στις 14 Φεβρουαρίου 2024.