Μίνι σειρά για τον Μπάστερ Κίτον, ο Ράμι Μάλεκ καλείται στο όπλα

Η τηλεόραση της Warner Bros. θα υποστηρίξει την παραγωγή, με πιθανό σκηνοθέτη τον Ματ Ριβς του πρόσφατου «The Batman», ο οποίος επίσης συγκαταλέγεται στους παραγωγούς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Μίνι σειρά για τον Μπάστερ Κίτον, ο Ράμι Μάλεκ καλείται στο όπλα

Θα χρειαστεί λίγο παραπάνω δουλειά στο μακιγιάζ λόγω υπερβάλλουσας σιαγόνας, αλλά ομολογουμένως ο Ράμι Μάλεκ ενδέχεται να μπορέσει να βρει το deadpan, αυτή την ιστορικά εκφραστική έλλειψη έκφρασης του Μπάστερ Κίτον. Μπάστερ που ίσως δεν είναι όσο γνωστός θα έπρεπε πια, αλλά προτού σας παραπέμψουμε στο άρθρο μας εδώ, ας πούμε ότι μένει ανεξίτηλος στην (δική μας, έστω) ιστορία σαν ένας εκ των απολύτως μέγιστων του Βωβού σινεμά και αντίπαλο δέος του Τσάρλι Τσάπλιν - κι ας μην γνώρισε ποτέ την δημοτικότητά του.

Ο Μάλεκ με τη σειρά του αντέχει ακόμη λόγω «Bohemian Rhapsody», παίρνει κάποιους ρόλους, θα τον δούμε και στο «Oppenheimer» του Νόλαν, αλλά θα έλεγε κανείς μια τονωτική ένεση ισορροπίας ρόλων και μεταμόρφωσης την χρειάζεται.

Παραγωγός είναι ο Ματ Ριβς, υπό την αιγίδα της Warner, η συνεργασία τους εξακολουθεί αγαστά (εξού και το σίκουελ του Μπάτμαν), ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει και την σκηνοθεσία της μίνι σειράς. Ως κύρια πρώτη ύλη αναφέρεται η βιογραφία του Τζέιμς Κέρτις, «Buster Κeaton: A Filmmaker's Life», με σεναριογράφο τον Τεντ Κόεν.

Με τις πλάτες της Warner αναμένονται προτάσεις σε ποικιλία streaming υπηρεσιών, με αβαντάζ στο HBO - χώρο για τον οποίο ο Ριβς ετοιμάζει και το spin off του Πιγκουίνου. 

Για να δούμε, ακούγεται έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρον, κρίμα για εμάς τους αμετανόητους που θα το θέλαμε ταινία στο σινεμά, κατανοητό δυστυχώς, από πλευράς εμπορικότητας δεν είναι υλικό που θα προσέλκυε. Οι ενδιαφερόμενες για τον Κίτον ηλικίες  δεν θα πλησίαζαν πια σε αίθουσα ακόμα και αν τους πλήρωνες το εισιτήριο.