Mamma Mia... τρία; Η Μέριλ και η παρέα της θέλουν να ξανατραγουδήσουν το ελληνικό Kalokairi

Το καστ των «Mamma Mia» θέλει να βγάλει τρίτο μουσικό εισιτήριο για τα «ελληνικά» νησιά.

Από τον Πάνο Γκένα
Mamma Mia... τρία; Η Μέριλ και η παρέα της θέλουν να ξανατραγουδήσουν το ελληνικό Kalokairi

Το 2008 η Μέριλ Στριπ υποδύθηκε τη Ντόνα του δημοφιλέστατου juke box μιούζικαλ «Mamma Mia!», μία ιδιοκτήτρια πανσιόν στο φανταστικό ελληνικό νησί Kalokairi (τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν Σκόπελο, Σκιάθο και Πήλιο) η οποία ετοιμάζεται να παντρέψει τη μοναχοκόρη της έχοντας όμως έναν ανοιχτό λογαριασμό: να της μιλήσει για το ποιος είναι ο πραγματικός της πατέρας. Καλοκαιρινή, ανάλαφρη και διασκεδαστική μέσα στον χαβαλέ της, η διασκευή της τεράστιας θεατρικής επιτυχίας χόρεψε στους ρυθμούς των τραγουδιών των ABBA και μετά από μια δεκαετία αποφάσισε να ξαναπατήσει play.

Με γυρίσματα αυτή τη φορά εκτός Ελλάδας (πραγματοποιήθηκαν σε Κροατία και Ην. Βασίλειο), το «Mamma Mia: Here We Go Again!» του 2018 ήταν «μία απ’ όλα» παράθεση τραγουδιών των ABBA με ελάχιστη έμπνευση και εξαιρετικά βεβιασμένη αφήγηση. Η Μέριλ Στριπ ήταν σχεδόν απούσα, το καστ δεν πρόσθετε πόντους στο τραγούδι παρά μόνο στην φωτογένεια της ταινίας, ενώ η ποπ-σημαίνουσα σύμπραξη Σερ και ABBA πρόδιδε την προσχηματική πλοκή της. Ψιλά γράμματα θα πείτε, μιας και αρκετοί από τους θεατές διασκέδασαν με την ταινία ενώ η παραγωγός του θεατρικού μιούζικαλ και των δυο ταινιών, Τζούντι Κρέιμερ, ανακοίνωσε άμεσα την πρόθεσή της για ένα τρίτο μέρος, ολοκληρώνοντας μία τριλογία (που κανείς δεν ζήτησε).

Σε πρόσφατη συνένετυξή τους στη Vogue με αφορμή την πρώτη ταινία, η Μέριλ Στριπ και το υπόλοιπο κστ σιγοντάρουν την ιδέα. «Είμαι μέσα. Θα πρέπει να προγραμματίσω έναν ιατρικό έλεγχο του γόνατος πριν από τα γυρίσματα, αλλά αν υπάρξει μια ιδέα που θα με ενθουσιάσει, δηλώνω παρούσα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Στριπ και δεν είναι η μόνη. Η Αμάντα Σέιφριντ, ο Πιρς Μπρόσναν, ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ο Κόλιν Φερθ και ο Ντόμινικ Κούπερ συμμερίζονται την άποχή της και δηλώνουν έτοιμοι για ένα τρίτο μέρος φτάνει να υπάρχει ένα «αρκετά καλό σενάριο για να μας δώσει άλλη μια ευκαιρία».

Η Σέιφριντ μάλιστα μας/σας προκαλεί: «Δείξτε μου ένα άτομο που δεν θέλει ένα τρίτο Mamma Mia!». Δικό σας...

Αν κρίνουμε τα 10 χρόνια που χρειάστηκαν για να δρομολογηθεί η συνέχεια, το πιθανότερο είναι να περιμένουμε αρκετά για Mamma... τρία, εκτός κι αν οι διαβουλεύσεις καταλήξουν σε Waterloo.